Homecinema

Google Assistent op Sonos vanaf nu ook beschikbaar in België

De Google Assistent is de tweede ingebouwde spraakassistent van Sonos. Klanten kunnen op Sonos een assistent kiezen voor elke individuele speaker, met meerdere spraakassistenten op één systeem. Met bijvoorbeeld de Google Assistent op de Beam in de woonkamer en Alexa (in de toekomst beschikbaar in België) op de Sonos One in de keuken, kan een nummer worden gestart met de Google Assistent en kan Alexa worden gevraagd wat er afgespeeld wordt, en vice versa.
 

Maar het gaat verder dan muziek en tv-programma’s. Sonos zal de belangrijkste eigen acties en functies van de Google Assistent ondersteunen, zoals Continued Conversation, Broadcast Mode en de mogelijkheid om een andere stem te kiezen voor de assistent. Door het uitgebreide ecosysteem van Google en de integratie met het smarthome biedt de Google Assistent op Sonos ook meer dan een miljoen acties van partnerproducten. Op het moment van introductie krijg je de volgende mogelijkheden:

  • Systeembediening. Door middel van het open platform met producten en partners van Sonos, kan een nummer worden gestart met AirPlay vanaf Apple Music, de Google Assistent worden gevraagd naar het volgende nummer te gaan, en het volume zachter te zetten in de Sonos-app. Daarnaast kunnen klanten via één ondersteund apparaat met stembediening de opdracht geven om muziek of content af te spelen op andere Sonos-speakers in het systeem (bijv. een Play:1).
  • Muziek, nieuws en radioprogramma’s. Vraag en bedien via stembediening je muziek bij een groeiende lijst aan streamingservices. Het gaat onder andere om: Spotify, YouTube Music, TIDAL, Google Play Music, TuneIn en Deezer. Gebruik stembediening om naar het volgende nummer te gaan, het volume te veranderen, of te pauzeren en dit op alle beschikbare streamingservices op Sonos.
  • De tv bedienen met Sonos Beam. Zet de tv aan, schakel over van tv naar muziek en pas het volume aan met de Google Assistent via de HDMI ARC-verbinding en CEC van Beam. Voeg een Google Chromecast Ultra toe voor extra functies  voor de tv met stembediening, zoals het aanvragen van specifieke programma’s en films bij streamingservices.
  • Antwoorden krijgen en taken en schema’s beheren. Luister naar het nieuwsoverzicht en de vlucht- of verkeersinformatie, stel wekkers en timers in, vraag afspraken op of krijg antwoorden op vragen over het weer, berekeningen, vertalingen, sport en meer. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door het Google-ecosysteem. Vraag de Google Assistent om een routebeschrijving en laat hem deze rechtstreeks naar een Android of iOS-telefoon sturen.
  • Verbinding maken met smart home-apparaten. Vraag de Google Assistent op Sonos de temperatuur te veranderen of het licht aan te steken. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 200 miljoen apparaten die met de Google Assistent werken op Sonos.

De gratis software-update is vanaf vandaag beschikbaar in België.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.