Homecinema

ADV: LG maakt gamen dubbel zo leuk

Kijk in het diepe zwart van het heelal

Een LG OLED-TV kan perfect zwart weergeven. Op een OLED-scherm geeft elke pixel immers zelf licht. En wanneer die uitgeschakeld staat is hij perfect zwart, zelfs als de naburige pixels helder wit zijn. Zo creëert een LG OLED-TV een oneindig contrast dat beelden een fantastische, haast tastbare diepte geeft. Je ruimtegevechten zullen er uit zien alsof je werkelijk door de leegte zoeft. En horror-games laten je bibberen in de donkerste kamers.

De rijke kleuren en het fijne schaduwdetail komen dankzij het perfecte zwart nog beter tot hun recht, zodat spelwerelden er levendiger dan ooit uitzien. LG OLED-TV’s hebben ook een ruime kijkhoek. Als je dus met twee gamet, hoef je niet te vechten om de beste plaats perfect voor de televisie.
 

Schiet raak met de lage input lag

De LG OLED-TV’s hebben een extreem lage input-lag van minder dan 13ms. Belangrijk, want in shooters wil je natuurlijk op het juiste moment de trekker overhalen en je schot niet missen omdat er vertraging zit op het beeld. De HDMI-aansluitingen zijn uitgerust met ALLM (Auto Low Latency Mode) zodat je altijd in de juiste beeldmode, met uiteraard de laagste input-lag, speelt. Dankzij ALLM schakelt de TV automatisch over naar de spel-beeldmode wanneer de spelconsole signaleert dat je begint te gamen. Die beeldmode kan je overigens zelf naar smaak aanpassen. Game je bijvoorbeeld liever in de Bioscoop beeldmode, verander dan tijdens het gamen naar deze beeldmode. De TV onthoudt je voorkeur, en de volgende keer start je spel onmiddellijk in de Bioscoop beeldmode, mét de laagste input-lag.

Snelle, vloeiende actie

Bij TV-beelden, streaming of Blu-ray ligt het aantal beelden per seconde vast. Bij games kan dat echter variëren, in complexe situaties moet de spelconsole wat langer rekenen en kan hij minder beelden per seconde produceren. Dat kan leiden tot zichtbare stotter of horizontale scheuren in het beeld. Maar game-actie is net razendsnel. Dan wil je natuurlijk mooie, vloeiende beelden zodat je perfect kunt volgen wat er gebeurt. Dankzij VRR (Variable Refresh Rate) is dat gegarandeerd, hoe snel het er ook aan toe gaat of hoezeer de framerate ook fluctueert.
 

LG OLED TV’s ondersteunen niet alleen HDMI VRR, maar ook AMD Freesync en NVIDIA GSync. Ben je dus een pc-gamer, ook dan is je TV perfect klaar voor de uitdaging.

HDMI 2.1: klaar voor de toekomst

Met de nieuwste spelconsoles wordt de lat voor gaming weer wat hoger gelegd. De knapste games zal je spelen in 4K aan 120fps of zelfs 8K aan 60fps. Om dergelijke extreme combinaties van framerate en resolutie aan te kunnen is een nieuwe HDMI 2.1-aansluiting vereist. Die vind je op alle OLED-modellen. De HDMI 2.1-aansluitingen hebben 40Gbps bandbreedte, voldoende om 4K 120fps in de allerbeste beeldkwaliteit te bieden, ook in 10 bit HDR.

De perfecte HDR-beleving

De HDR-prestaties van televisies kunnen verschillen van model tot model. Zo is het mogelijk dat de spelconsole een beeld genereert dat op de ene televisie perfect alle detail toont in een felle explosie, maar dat op een andere TV alle lichtnuances en dus zichtbaar detail in de explosie ontbreekt. Speciaal voor gamers bieden LG-TV’s HGiG-ondersteuning (HDR Gaming Interest Group). HGiG garandeert dat de spelconsole zijn HDR-beelden perfect afstemt op de specificaties van je televisie. Zo geniet je niet enkel van de meest intense HDR-beelden, maar weet je ook zeker dat er geen enkel detail verloren gaat.

De LG OLED TV’s ondersteunen verder ook HDR10, HLG en Dolby Vision, zodat je ook de mooiste HDR-beelden kunt bekijken via streaming, live TV of Ultra HD Blu-ray.

OLED, voor ieder wat wils

De GX-reeks is speciaal ontworpen voor wandmontage. Het toestel is amper 20mm dun en heeft een vlakke rug, zodat hij perfect plat tegen de muur hangt. De vereiste wandbeugel wordt bij het toestel geleverd. De CX-reeks oogt fantastisch op je TV-meubel. Het flinterdunne scherm is een echte blikvanger. Ben je op zoek naar een kleiner model, ideaal voor de kamer van zoon- of dochterlief? Dan is er de 48 inch CX. Uiteraard niet alleen geschikt voor gaming, maar ook ideaal als je gewoon OLED-beeldkwaliteit wilt in een kleiner formaat.

De CX is beschikbaar in 48 inch (1.699 euro), 55 inch (1.799 euro), 65 inch (2.599 euro) en 77 inch (5.299 euro). De GX is beschikbaar in 55 inch (2.299 euro), 65 inch (3.099 euro) en 77 inch (6.299 euro)

Het beeldscherm van de toekomst

Er zit nog heel wat toekomst in LG OLED-beeldtechnologie. Tegen het einde van dit jaar wil LG een oprolbare OLED-TV introduceren. En er zijn ook talrijke andere toepassingen voor deze flexibele beeldtechnologie. In de auto-industrie maken OLED-schermen revolutionaire dashboards mogelijk. OLED-kunstwerken zijn enorme, indrukwekkende installaties waar je ondergedompeld wordt in licht en kleur. Transparante OLED-schermen zijn dan weer erg interessant voor winkels die hun producten willen promoten of informatie willen verstrekken. Recent nog leverde LG transparante 55 inch OLED-panelen aan de metro’s van Beijing en Shenzhen. Ze tonen informatie over het reisschema, overstapmogelijkheden, weersinformatie en nieuws.

NanoCell TV, ook perfect voor gamers

Ben je een prijsbewuste gamer, kies dan voor de LG NanoCell TV’s. De NanoCell technologie creëert zuivere kleuren zodat je geniet van een zeer ruim en realistisch kleurbereik. Het IPS-paneel garandeert een brede kijkhoek, en dankzij de Full Array Dimming biedt het scherm een uitstekend contrast. Deze modellen bieden alle gaming features die je ook op de OLED-modellen vindt: extreem lage input-lag, ALLM, VRR*, HGiG en HDMI 2.1-aansluitingen.

De NANO90/91-reeks is beschikbaar in 55 inch (1.299 euro), 65 inch (1.499 euro), 75 inch (2.199 euro) en 86 inch (3.999 euro ).

*: de NANO-reeks ondersteunt HDMI VRR en AMD Freesync.

Internationaal bekroond

Ook de internationale vakpers merkte de uitstekende prestaties van LGs televisies op. De LG OLED65GX streek de “EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-21” award op voor zijn combinatie van innovatief ontwerp, uitmuntende beeldkwaliteit, rijke uitrusting en uitstekend gebruiksgemak. De LG 75NANO99 ging aan de haal met de “EISA 8K TV 2020-2021” award. De jury prees de 8K-beeldkwaliteit geleverd door het NanoCell IPS-scherm en de Alpha9 Gen3-beeldprocessor.

Dit artikel is geschreven in opdracht van LG.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.