Redactie

DNA van gamers vereeuwigd in de ruimte

Spelers van de game Tabula Rasa krijgen de kans om zichzelf te vereeuwigen in de ruimte. Bedenker Richard Garriott onderneemt in het najaar een reis naar ruimtestation ISS en neemt de avatars van actieve leden van het spel mee in een ruimtecapsule. Hij voegt daar de DNA-strengen van een select aantal gamers aan toe.

Garriott, die vooral bekend is van de creatie van de Ultima-spelserie, telt 35 miljoen dollar neer om passagier te worden aan boord van een shuttle van Space Adventures. Dit ‘reisbureau voor de ruimte’ heeft ook Sergey Brin van Google op de passagierslijst mogen zetten. De spelontwikkelaar is de zoon van Owen Garriott, een astronaut die tweemaal deel uitmaakte van een ruimtemissie. De man die in zijn eigen spel bekendstaat als General British en in de gamewereld de bijnaam Lord British draagt, is de zesde burger die de atmosfeer op deze wijze verlaat.

Hij laat de gelegenheid niet ongebruikt om Tabula Rasa aan te prijzen en geeft spelers via Operation Immortality de gelegenheid om zichzelf onsterfelijk te maken door een stukje van zichzelf mee omhoog te sturen. De meesten kunnen dat doen door persoonlijke boodschappen achter te laten op een speciaal ingerichte website.

Onsterfelijkheidsschijf
Gamers die zich voor het einde van de zomer hebben aangemeld als lid van de populaire role playing game zien hun alias de ruimte in schieten wanneer Garriott in oktober vertrekt in een Russische Soyuz-raket. Voor meer dan veertig gamers verloot de spelontwikkelaar daarnaast de kans om hun DNA achter te laten in het ruimtestation. Winnaars krijgen een DNA-kit thuisgestuurd, meldt VentureBeat, waarna hun genetisch materiaal in een lab wordt gedigitaliseerd en toegevoegd aan een ‘onsterfelijkheidsschijf’ die alle bijdragen van de Tabula Rasa-fans bevat.

‘General British’ was van plan om het spel in de ruimte op te starten, maar krijgt geen toestemming van de deelnemers aan het International Space Station (ISS). “Zoals je kunt begrijpen, zijn ze bang dat hackers zich langs de omgekeerde weg in de systemen van het ISS weten te wurmen”, zegt Garriott tegen Wired.

Omdat er een gedegen internetverbinding aan boord is, zal hij wel elke dag contact kunnen hebben met de Tabula Rasa-gemeenschap.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.