EISARedactie

EISA HT Video Awards 2022-2023

HOME THEATRE VIDEO EXPERT GROUP

EISA UST PROJECTOR 2022-2023
XGIMI AURA

Met zijn in het oog springend ontwerp met gebogen bovenkant en een bescheiden prijskaartje, ziet de XGIMI AURA er al aantrekkelijk uit nog voordat je hem in actie ziet. Het zijn echter de beeldprestaties van deze Ultra Short Throw (UST)-projector die de doorslag geven. De hoge lichtopbrengst van de laserlichtbron maakt dit een uitstekend model om overdag naar te kijken en levert een boeiende HDR-ervaring. Ook de zwartweergave en 4K-beeldscherpte maken indruk, net als het gedetailleerde, krachtige geluid van het ingebouwde Harman Kardon-luidsprekersysteem. Het Android TV OS zorgt voor de slimme functies zoals video-on-demand apps en scherm spiegelen, waardoor deze performante UST-projector zijn belofte van een echte thuisbioscoop nakomt.

EISA PREMIUM MINI LED TV 2022-2023
TCL 65C835

TCL blijft zijn Mini LED-achtergrondverlichting met multizonale-dimmingtechnologie verder ontwikkelen en de verleidelijk geprijsde 65C835 is het prachtige resultaat. Deze 4K-TV bouwt voort op de EISA Award-winnende C825 van vorig jaar, met een ruimere kijkhoek en anti-reflectie eigenschappen bovenop de schitterende beeldprestaties. De nauwkeurige HDR-weergave combineert indrukwekkende helderheid en intense kleurweergave met uitstekende zwartweergave en schaduwdetails, en dit zowel in HDR10, HDR10+ en Dolby Vision IQ. Hij is volledige compatibel met games voor consoles van de volgende generatie en de integratie van Google TV verbetert verder de gebruikerservaring. Het Onkyo-geluidssysteem biedt indrukwekkende audio voor zo’n slanke en aantrekkelijke set. TCL heeft met de 65C835 weer een mooie winnaar in huis gehaald.

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2022-2023
Epson EH-LS12000B

Met de EH-LS12000B bezorgt Epson ons een aanzienlijke upgrade van zijn ‘4K Pro UHD’- pixelverschuiving technologie, met daarenboven een volledige laser-lichtbron die 2700 lumen levert voor zowel wit als kleur dankzij de 3LCD-paneeltechnologie. En er is meer, 32-bits beeldverwerking optimaliseert in real-time kleur, contrast, HDR en frame-interpolatie tot 120 Hz. Gaming wordt ondersteund met invoervertragingstijden van minder dan 20 milliseconden en compatibiliteit met 4K/120Hz-bronnen. Zo heeft Epson een projector gemaakt die moeiteloos vloeiende en filmische 4K-prestaties op groot scherm levert. Zelfs installatie is een fluitje van een cent dankzij een veelzijdig intern lens-shift systeem. In één woord: episch.

EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023
BenQ X3000i

EISA prijst de gaming capaciteiten van BenQ’s leuke, kubusvormige projector. Hij maakt gebruik van een 4LED lichtbron die een helderheid van 3000 lumen claimt met de nieuwste pixel-verschuivende DLP 4K resolutie chipset. Gamers zullen de vooraf geconfigureerde ‘Fast Mode’ waarderen, met een speciale toets op de afstandsbediening, en reactietijden tot bijna 4ms bij 1.080p/240Hz (en minder dan 17ms bij 4K/60Hz), samen met drie gamemodi die geoptimaliseerd zijn voor verschillende genres. Maar de X3000i is er niet alleen voor de hardcore gamer! Hij levert ook heldere en vloeiende filmweergave waarbij kleur een bijzonder sterk punt is, dankzij BenQ’s exclusieve CinematicColor technologie die 100% van het DCI-P3 kleurengamma levert. Een meegeleverde Android TV-stick en ingebouwde stereo speakers maken van de X3000i een compleet entertainmentpakket.

EISA BEST BUY OLED TV 2022-2023
Philips 55OLED807

Het OLED-middensegment van Philips, de 55OLED807, biedt prestaties en specificaties die ver uitstijgen boven wat de betaalbare prijs doet vermoeden. Het toestel combineert het nieuwste ‘EX’-paneel met een hogere helderheid met een nieuwe generatie van de beproefde en geavanceerde Philips P5-processor. Het mooi vormgegeven scherm is voorzien van een Ambilight-verlichting en een draaibare voet en combineert een uitstekend zwartniveau, verbluffende HDR-pieken, haarscherpe 4K-beelden en authentieke, levendige kleuren. Naast een hele reeks beeldmodes zijn er ook uitgebreide beeldinstellingen, waardoor de 55OLED807 geschikt is voor zowel tv-verslaafden als enthousiaste beeldfanaten. Bij de aansluitingen vinden we ook twee HDMI-ingangen die ondersteuning bieden voor 120 Hz video en variabele vernieuwingsfrequenties, dus ook gamers zijn uitgenodigd op het feest.

EISA PREMIUM LCD TV 2022-2023
Hisense 65U8HQ

De Hisense-ingenieurs hebben de 65U8HQ boordevol geavanceerde technologie gestopt. Ze bundelden een ontspiegeld 4K/120Hz Mini LED/Quantum Dot-paneel met een 160-zone local dimming engine en een lichtsensor die de beeldprestaties afstemt op elke kijkomgeving. De beelden vertonen superieure helderheid, uitstekende bewegingsscherpte en een brede kijkhoek. De specificatielijst is al even indrukwekkend, met VRR, FreeSync Premium en ALLM gamingfuncties, ondersteuning voor HDR10+ Adaptive, Dolby Vision IQ en IMAX Enhanced formaten, en Wi-Fi 6 streaming. Het op maat gemaakte VIDAA U6-besturingssysteem van de tv biedt een intuïtieve lay-out, een apart profiel voor elk gezinslid en een snelle bediening. De 2.1.2-kanaals Dolby Atmos-luidsprekerarray levert krachtige en meeslepende audio.

EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023
Sony XR-65A95K

Sony’s beste OLED-TV ooit is uitgerust met de gloednieuwe QD-OLED-paneeltechnologie, gebaseerd op een blauwe OLED-laag en een Quantum Dot-laag. Hierdoor bieden de weergaloze beelden van de XR-65A95K diepe zwarttinten, intense kleuren en een helderheid die alle verwachtingen overtreft, verder geperfectioneerd door de veelzijdige Cognitive Processor XR van Sony. Film- en tv-inhoud ziet er subliem uit, en natuurlijk is dit vlaggenschipmodel klaar voor gamers met VRR, ALLM en 4K/120Hz-weergave. De XR-65A95K bevestigt zijn status als high-end OLED allrounder met het innovatieve Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem, dat gedetailleerde, full-range 2.2-kanaals geluidskwaliteit biedt die profiteert van automatische kalibratie. Slimme functies worden geleverd door Google TV (inclusief toegang tot de BRAVIA Core-filmbibliotheek) en de meegeleverde BRAVIA Cam met Full HD-resolutie die videochat, energiebesparing en meer mogelijk maakt.

EISA GAMING TV 2022-2023
LG OLED42C2

Wat TVs betreft die geschikt zijn voor videogamers neemt LG al enkele jaren het voortouw. De OLED42C2 zet die traditie voort en maakt gebruik van een nieuw, kleiner 42-inch OLED-paneel dat perfect geschikt is voor een speciale gamingkamer. De state-of-the-art HDMI-specificatie, inclusief variabele vernieuwingsfrequentie en 4K/120Hz-compatibiliteit op alle ingangen, is ideaal voor next-gen console-/PC-eigenaars. Uitzonderlijke responstijden zorgen voor een concurrentievoordeel en de Game Optimizer-interface van de TV biedt snelle toegang tot beeldinstellingen. LG’s Evo-paneel en AI-gebaseerde α9 Gen5-processor werken samen om gamebeelden een dynamisch, helder en vloeiend gevoel te geven. Voeg daarbij het WebOS smart system van de TV, spraakbediening en een elegante styling, en de OLED42C2 wordt onweerstaanbaar.

EISA FAMILY TV 2022-2023
Philips 55PUS8807

Philips noemt deze 55-inch led-lcd-tv ‘The One’, want hij gaat de uitdaging aan om allround entertainment voor films, tv en games naar uw woonkamer te brengen, zonder je portefeuille leeg te maken. De 55PUS8807 is een belangrijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger en richt zich op consolegamers met de nieuwe Game Bar-functie en HDMI 2.1-aansluitingen, terwijl het uitgebreide Android TV 11-smartsysteem streamingplatforms en muziek-on-demand introduceert. De levendige kleuren en helderheid van de set zorgen voor een sterke 4K HDR-weergave (inclusief HDR10+ en Dolby Vision), en de set maakt zelfs indruk in goed verlichte kamers. Bovendien zorgt het S-IPS-paneel van de tv voor een groot kijkbereik, zodat elk gezinslid van de show kan genieten.

EISA HOME THEATRE TV 2022-2023
Philips 65OLED+937

Geluidskwaliteit staat hoog op het verlanglijstje van elke tv-koper, en Philips zet het met de 65OLED+937 op de eerste plaats. Het geïntegreerd luidsprekersysteem, ontworpen door het audiofiele merk Bowers & Wilkins, geeft deze tv de grootse audioprestatie die het 65-inch 4K OLED-paneel verdient. De 5.1.2-kanaals luidsprekerbar blinkt uit in alle aspecten. Nieuwe zijwaarts gerichte drivers en opnieuw ontworpen Dolby Atmos-eenheden vergroten het geluidsveld. De centraal gemonteerde titanium dome-tweeter voegt detail en positionering toe aan de dialoog, en een 100×65 mm basdriver (ondergebracht in zijn eigen interne kamer) zorgt voor krachtig en impactvol laag. Ook aan het design is gedacht, want de mooi afgeschuinde behuizing sluit naadloos aan op de bureaustandaard van de TV, zodat de 65OLED+937 zowel een lust voor het oog als voor het oor is.

EISA BEST BUY LCD TV 2022-2023
TCL 55C735

De discreet gestyleerde 55C735 is gebaseerd op veel van de premium technologieën van TCL, maar heeft toch een zeer betaalbare prijs. Het is een schitterende optie voor films, games en sport. De combinatie van directe LED-verlichting en Quantum Dot VA-type paneel zorgt voor superieure beeldprestaties met natuurlijke kleuren en authentiek contrast, terwijl dynamische tone mapping – plus Dolby Vision en HDR10+ mogelijkheden – zorgt voor optimale kwaliteit van UHD-schijven en HDR-streamingdiensten. Ook de audioprestaties zijn sterk dankzij Dolby Atmos-verwerking die het geluidsveld van het door Onkyo ontworpen luidsprekersysteem uitbreidt. Door de keuze voor het Google TV OS is de 55C735 ook een topper in de smart tv-klasse.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.