EISARedactie

EISA HT Audio Awards 2023-2024

De EISA Awards, de jaarlijkse prijzen van de Expert Imaging and Sound Association, mogen bekendgemaakt worden. We lichten hier de winnaars uit de Expert Group Home Theatre Audio voor 2023-2024 voor je uit, want dat is de groep waarin FWDMagazine.be deelneemt aan EISA. Uiteraard linken we waar mogelijk ook naar onze reviews. Onderaan de pagina vind je bovendien de pagina’s met de prijzen voor de HI-FI en Home Theatre Video expertgroepen.

EISA Awards

De EISA Awards erkennen nieuwe producten die de meest geavanceerde technologieën combineren met hoogst aantrekkelijke functies en eren deze als de beste in hun klasse. De prijzen worden toegekend in een samenwerking van 60 internationale tijdschriften en websites voor consumentenelektronica in 29 landen en zijn een goed ijkpunt voor degenen die de nieuwste hifi-modellen zoeken. In de Expert Group Home Theatre Audio is FWDMagazine.be deelnemend lid van EISA. Jamie Biesemans, die je natuurlijk kent als auteur van onze titels, is bovendien manager van de Expert Group Hi-Fi, en verantwoordelijk voor die categorie. De EISA Awards zijn voor de 41ste keer uitgereikt. Zoals elk jaar gebeurt dat op 15 augustus, eind september volgt er een formele ceremonie die dit jaar in Ascot in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt.

EISA Awards 2023-2024: Home Theatre Audio

Onderstaand het complete overzicht met winnaars uit de expertgroep Home Theatre Audio. Van de apparatuur die we in het afgelopen jaar al getest hebben vind je uiteraard een linkje naar de betreffende review. In de loop van de zomer vind je tot slot van alle prijswinnaars in deze categorie een uitgebreide recensie op onze website.

EISA BEST BUY AV RECEIVER 2023-2024

Onkyo TX-RZ50
De Onkyo TX-RZ50 AV-receiver biedt veel waar voor je geld, dankzij een uitgebreid functie-aanbod, waaronder Dirac Live-kalibratie over het volledige frequentiebereik. Het ondersteunt dit met een beklijvende, immersieve performance dat alle kleine restjes detail van Dolby Atmos- en DTS:X-soundtracks onthult. Veel vermogen geleverd door z’n negenkanaals Dynamic Audio Amplification eindtrap levert een dynamisch, basrijke presentatie. Er is ook 11-kanaals processing om het systeem verder uit te breiden. Muziek beluisteren wordt bovendien niet genegeerd. Alle mogelijkheden zijn er: tweewegs Bluetooth, een DAB+-tuner, Apple AirPlay 2, Chromecast en DTS Play-Fi multiroom. Het pakket wordt helemaal compleet met Onkyo’s heldere Controller-app en de optionele Dirac-app, waardoor bediening heel eenvoudig wordt.

EISA AV RECEIVER 2023-2024

Primare SPA25
Door een meerkanaals en omhullende krachtpatser te creëren die overtuigt met film en muziek keert Primare triomfantelijk terug naar het AV receiver-segment. De SPA25 is een negenkanaals ontwerp gebouwd rond efficiënte Hypex klasse D-versterking en met ondersteuning voor bi-amping voor de frontkanalen. Het combineert een delicate aanpak met een goede transient attack, gewichtige bassen en een naadloze soundstage – met de mogelijkheid om alles te finetunen met Dirac Live. Andere functies, zoals Primare’s bekroonde Prisma-streamingplatform en een USB DAC-ingang van hoge kwaliteit, zal stereoliefhebbers overtuigen. Ten slotte is er het elegante design en premium bouwkwaliteit die ervoor zorgen dat de SPA25 er even goed uitziet als het klinkt.

Lees onze review van de Primare SPA25

EISA PREMIUM AV RECEIVER 2023-2024

Denon AVC-A1H
Door 15.4-kanaals processing te huwen met 15-kanaals versterking, wordt Denons AVC-A1H de huidige referentie qua AV-versterking die klaar is voor de meest uitgebreide thuisbioscopen. De enorme aandacht voor detail kenmerkend voor de ‘A1’-producten van het merk is heel merkbaar, gaande van de gigantische ringkerntransformator en de aparte voeding voor het DAC-gedeelte, tot de 32-bit DSP-motor en het geoptimaliseerde circuitontwerp. Vakmanschap van het hoogste niveau, met audioprestaties op referentieniveau bij films en muziek tot resultaat. Denons vlaggenschip pakt uit met energie en grootschalige prestaties en huwt dit met adembenemende resolutie, detail en helderheid. Geen enkel andere geïntegreerde meerkanaalsversterker kan er aan tippen… 

Lees onze review van de Denon AVC-A1H

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2023-2024

JBL Bar 300
Klaar om iedere flatscreen-tv een serieuze geluidsboost te geven: de JBL Bar 300 doet dat vanuit een compact, eenvoudig te plaatsen ontwerp. Zijn zes drivers en ingebouwde versterking sluiten aan bij MultiBeam-verwerking en Dolby Atmos-decodering om een goed gebalanceerd, vol bereik geluid te creëren met opmerkelijke plaatsing en sturing van effecten. Voor deze generatie heeft JBL zowel de afstandsbediening verfijnd als een nieuwe app geïntroduceerd, waardoor het eenvoudig is om de EQ-instellingen van de Bar 300 aan te passen, de automatische kalibratie uit te voeren en probleemloos muziek te streamen.Deze soundbar betreedt een fel betwiste markt en eist heel koeltjes de toppositie op.

EISA SOUNDBAR 2023-2024

Loewe klang bar3 mr
De knappe klang bar3 mr van Loewe mikt op iedereen die omhullend tv-geluid wenst – maar zonder gedoe. Dolby Atmos wordt ondersteund, waardoor dit 3.1-model omhullend geluid rijk aan detail en spanning opdient. Muziekprestaties zijn ook zeer goed en dankzij een paar 100 mm woofers aan de bovenkant heeft de soundbar geen subwoofer nodig om machtig te klinken. Je kunt er wél een draadloos toevoegen als je meer basimpact wilt, net zoals draadloze achterspeakers om de surroundervaring naar een hoger niveau te tillen. Door het DTS Play-Fi-platform toe te passen, krijgt de klang bar3 mr een variëteit aan streamingopties en kan het passen in een multiroomopstelling. Er zijn zelfs pre-outs voor vijf kanalen, een unieke eigenschap dat audiofiele opstellingen met actieve speakers mogelijk maakt.

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2023-2024

Bang & Olufsen Beosound Theatre
Dankzij een reeks drivers, waaronder een coaxiale middenarray en dubbele 165 mm woofers, levert de Beosound Theatre een ruimtelijk en goed gedefinieerd geluid met scherpe details en een krachtige bas, allemaal uit één prachtige kast. Geluidsmixen van films zijn meeslepend en dramatisch, terwijl het luisteren naar muziek – stereo of geüpscaled naar het Dolby Atmos geluidsveld – profiteert van de opmerkelijke midrange presentatie van de soundbar. De uitgebreide connectiviteit omvat vier HDMI-poorten en bekabelde/draadloze PowerLink voor het toevoegen van extra B&O speakers, terwijl de bediening eenvoudig is via een bijbehorende app die de deur opent naar streaming muziekdiensten. Dankzij het aanpasbare ontwerp kan het chassis van de Beosound Theatre zelfs worden aangepast aan tv’s van verschillende afmetingen.

EISA SOUNDBAR SYSTEM 2023-2024

Yamaha True X series
Yamaha’s True X is een indrukwekkend flexibel thuisbioscoopsysteem dat de SR-X40A soundbar, SW-X100A subwoofer en WS-X1A surround-luidsprekers combineert en allemaal draadloos met elkaar verbindt voor een gelikte, authentieke 3D-audio-ervaring. Of het nu gaat om het creëren van meeslepende geluidslandschappen van Atmos-filmsoundtracks of games, of om het afspelen van muziek, de prestaties weten altijd te boeien met hun energie, detail en precieze soundstaging. De met stof beklede behuizingen zijn trendy, net als de mogelijkheid om het systeem te bedienen met de afstandsbediening, app of stem via de ingebouwde Alexa-microfoon. En dan heeft het systeem nófg een trucje in z’n mouw: beide achterluidsprekers kunnen in solomodus werken als volledig draagbare (en waterdichte) Bluetooth-luidsprekers. Een schot in de roos.

EISA HOME THEATRE POWER AMPLIFIER 2023-2024

Musical Fidelity M6x 250.7
De M6x 250.7 is de perfecte partner voor krachtige luidsprekers in een thuisbioscoop en biedt dynamische headroom, rijke bastonen en een gevoel van moeiteloze energie uit zijn nominale 7x150W versterking. Binnenin het volledig metalen chassis, met aan de voorkant een fascie van gefreesd aluminium, voeden een paar ‘Super Silent’ ringkerntransformatoren van Musical Fidelity zeven onafhankelijke versterkermodules, elk met hun eigen koeling – bi-amping wordt geleverd via daisy-chain uitgangen op het achterpaneel van de eenheid, boven de keuze uit gebalanceerde of ongebalanceerde ingangen. De Musical Fidelity M6x 250.7 is een zwaargewicht versterker, zowel wat betreft bouwkwaliteit als prestaties, met een heerlijk transparant geluid en een meerkanaals wonder.

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2023-2024

Perlisten D212s
Perlisten’s D212s heeft een angstaanjagende specificatie, zijn twee speciaal ontworpen 300mm woofers, gerangschikt in een push-pull configuratie en aangedreven door een 2,4kW versterkertrap, claimen een basuitbreiding tot onder de 20Hz. Deze specificaties zijn slechts een tipje van de sluier: in je thuisbioscoop biedt deze zorgvuldig ontworpen subwoofer een snelle, dynamische prestatie, met deskundige controle over zijn output. Harde LF-effecten worden met slag geleverd, terwijl atmosferische basdetails profiteren van de indrukwekkende subtiliteit van de D212. Een belangrijke rol is hier weggelegd voor geavanceerde DSP, die – in combinatie met Perlisten’s app controller – een diepgaande afstemming op de luisteromgeving mogelijk maakt, compleet met parametrische EQ. Een subwoofer met zowel kracht als hersens!

**JOINT AWARD WITH HI-FI**
EISA LOUDSPEAKER SERIES 2023-2024

KEF R Meta
Technologieën die ontwikkeld zijn voor de duurdere KEF-luidsprekers, waaronder de nieuwste generatie Uni-Q driver met metamateriaal absorptietechnologie (MAT), vormen de basis voor het ontwerp en de prestaties van de verbluffende R-serie. Deze serie bestaat uit zeven modellen, waaronder vloerstaanders, staanderluidsprekers, middenluidsprekers en surround-opties met Dolby Atmos en is geschikt voor zowel thuisbioscopen als hifi-liefhebbers. Of de luidsprekers nu worden gebruikt voor muziek of films, er is een dynamisch, gedetailleerd en opwindend natuurlijk geluid dat gecontroleerde, diepe lage tonen combineert met sprankelende hoge tonen. En met de verschillende kleuropties, waaronder speciale edities voor de R3 standmount en R7 tower, passen deze prachtige behuizingen helemaal bij je interieur.

**JOINT AWARD WITH HOME THEATRE VIDEO**
EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024

Magnetar UDP800
Voor een AV-ervaring van hoge kwaliteit gaat er nog steeds niets boven Ultra HD Blu-ray discs, vooral wanneer deze worden geleverd door een eersteklas speler. Magnetar’s UDP800 is de ster die je nodig hebt om je thuisbioscoop te verlichten. De speler combineert het afspelen van DVD, Blu-ray en Ultra HD Blu-ray met het afspelen van muziekformaten zoals DVD-A en SACD. Uitgebreide gebruikersmenu’s en connectiviteit maken deze disc-spinner gebruiksvriendelijk, terwijl de high-end constructie past bij het prijskaartje. De UDP800 levert 4K discs (inclusief Dolby Vision of HDR10+) met haarscherpe details en vloeiende kleurgradaties via HDMI, maar schakel over naar muziek via de analoge uitgangen (RCA of XLR) en de prestaties zijn net zo fascinerend. De UDP800 is de langverwachte nieuwe koning van de discs.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *