EISARedactie

EISA HT Video Awards 2023-2024

In dit artikel lichten we de winnaars uit de Expert Group Home Theatre Video voor 2023-2024 voor je uit, want dat is een van de expertgroepen waarin FWD Magazine deelneemt aan EISA. Uiteraard linken we waar mogelijk ook naar onze reviews. Onderaan de pagina vind je bovendien de pagina’s met de prijzen voor de Hi-Fi en Home Theatre Audio expertgroepen.

EISA Awards

De EISA Awards erkennen nieuwe producten die de meest geavanceerde technologieën combineren met hoogst aantrekkelijke functies en eren deze als de beste in hun klasse. De prijzen worden toegekend in een samenwerking van 60 internationale tijdschriften en websites voor consumentenelektronica in 29 landen en zijn een goed ijkpunt voor degenen die de nieuwste hifi-modellen zoeken. In de Expert Group Home Theatre Video is FWDMagazine.be deelnemend lid van EISA. De EISA Awards zijn voor de 41ste keer uitgereikt. Zoals elk jaar gebeurt dat op 15 augustus, eind september volgt er een formele ceremonie die dit jaar in Ascot in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt.

EISA Awards 2023-2024: Home Theatre Video

Onderstaand het complete overzicht met winnaars uit de expertgroep Home Theatre Video. Van de apparatuur die we in het afgelopen jaar al getest hebben vind je uiteraard een linkje naar de betreffende review. In de loop van de zomer vind je tot slot van alle prijswinnaars in deze categorie een uitgebreide recensie op onze website.

EISA BEST BUY MINI LED TV 2023-2024

Hisense 65U7KQ
De 65U7KQ, het instapmodel van Hisense’s 120Hz ‘ULED’ tv-lijn, combineert een 4K-paneel met een MiniLED-achtergrondverlichting die 384 dimzones biedt. Deze technologie, gecombineerd met Quantum Dot kleurweergave, resulteert in scherpe beelden met uitstekend lokaal contrast en levendige tinten. Dolby Vision IQ, HDR10+ en HDR10+ Adaptive formaten worden ondersteund, waarbij de kleurtemperatuur- en helderheidssensoren van de tv het licht in de kamer meten en de beelden dienovereenkomstig aanpassen. Deze tv is bovendien rijk uitgerust met HDMI 2.1-ingangen die signalen tot 4K/144Hz accepteren, Apple AirPlay 2 en Chromecast-ondersteuning, plus Hisense’s eigen VIDAA U7-besturingssysteem dat toegang biedt tot een breed scala aan apps. De 65U7KQ is een uitstekende middenklasse optie die indruk maakt met zijn prestaties, functies en stijl.

Lees ook onze review van de Hisense 65U7KQ

EISA BEST BUY OLED TV 2023-2024

Philips 55OLED808 (55OLED818)
Uitstekende beeldkwaliteit en een vriendelijke prijs maken de 55OLED808 de OLED–tv om te verslaan in de competitieve middenklassemarkt. Voortbouwend op het succes van eerdere 8-serie modellen van het merk, toont deze nieuwe set verbeteringen aan Philips’ P5-beeldverwerkingsprocessor, Ambilight-systeem, gebruikersinterface en meer. De tv levert sublieme prestaties met 4K HDR-content, waar hij maximaal voordeel haalt uit de superieure lichtcontrole, contrast en vaardige tonemapping. Ook HD-materiaal wordt gedetailleerd en scherp opgeschaald. Zoals verwacht van een Philips-scherm is er een overvloed aan beeldaanpassingen beschikbaar om de beelden van de 55OLED808 af te stemmen, plus goed doordachte presets voor gebruiksgemak. De slimme Google TV-omgeving, HDMI 2.1-connectiviteit en een krachtig geïntegreerd geluidssysteem maken het aanbod compleet.

EISA BEST BUY PROJECTOR 2023-2024

XGIMI HORIZON Ultra
Deze thuisbioscoopprojector tilt de HORIZON-reeks van XGIMI naar nieuwe hoogten. Dit model met 4K-resolutie combineert toonaangevend contrast en scherpte met levendige helderheid en kleurdetail. De projector gebruikt top HD-verwerking voor optimale weergave van premium HDR-content en kan via aanpassingen van de dynamische iris de prestaties verder aanscherpen. De scherpe, levendige beelden kunnen worden vergezeld door krachtig geluid van een ingebouwd Harman Kardon geluidssysteem, terwijl Android TV-integratie bediening via spraak en smartphone mogelijk maakt, naast een enorme app-selectie. Dankzij de veelzijdige instelmogelijkheden, waaronder auto-focus en auto-keystone, is de HORIZON Ultra eenvoudig te installeren en dankzij het slimme ontwerp en compacte chassis kun je hem overal in huis neerzetten zonder afbreuk te doen aan stijl of prestaties.

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2023-2024

BenQ W4000i
De uitgebreide reeks projectoren van BenQ omvat veel multifunctionele ontwerpen, maar de W4000i richt zich volledig op thuisbioscoop-taken. De combinatie van het nieuwste en grootste 0,65 inch 4K DLP-paneel, een 4LED-lichtbron voor een geclaimde helderheid van 3200 ANSI Lumen en BenQs exclusieve CinematicColor-technologie voor 100% van het DCI-P3-kleurengamma zorgt voor fantastische helderheid en kleuren. HDR-PRO technologie, met Local Contrast Enhancer, optimaliseert het dynamische contrast in HDR10 en HLG weergave. En hoewel deze projector is ontworpen voor serieuze cinefielen, is het ook een slimme projector met een Wi-Fi dongle die Android TV en al zijn apps introduceert, inclusief Netflix. Veelzijdige installatie, probleemloze bediening en kwaliteitsprestaties maken van de BenQ W4000i een briljante thuisbioscoopoplossing voor deze prijs.

EISA MINI LED TV 2023-2024

Hisense 65U8KQ
De Hisense 65U8KQ maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van MiniLED-technologie en Quantum Dot-paneelontwerp om verbluffende beeldprestaties te leveren. De in 1008 zones verdeelde Mini LED-achtergrondverlichting met nauwkeurige lokale dimfunctie zorgt voor een verbeterd contrast met diep zwart en helder wit, aangevuld met rijke kleuren. Om de visuele impact verder te optimaliseren ondersteunt de TV Dolby Vision IQ, HDR10+, HDR10+ Adaptive. In Filmmaker Mode speelt hij films af zoals de regisseur het bedoeld heeft, en wat betreft geluid is het ingebouwde Dolby Atmos 2.1.2-luidsprekersysteem al net zo filmisch. Voeg daar de gamer-vriendelijke aansluitingen, het VIDAA U7 smart tv-systeem en het slanke, moderne design van de 65U8KQ aan toe en je hebt een TV met echte aantrekkingskracht.

Lees ook onze review van de Hisense 65U8KQ

EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024

TCL 65C845
TCL blijft de prestaties van de Mini LED-technologie verbeteren. De C845-serie verdubbelt dit jaar het aantal dimmingzones en upgradet de LEDs, samen met tal van andere aanpassingen waardoor ze kunnen wedijveren met OLED-panelen en ze op sommige cruciale gebieden zelfs overtreffen. Dat geldt ook voor helderheid, die in de verleidelijk geprijsde 65C845 pieken van 2000 nits kan bereiken tijdens HDR-weergave in HDR10, HDR10+ en Dolby Vision IQ met een volledig witniveau van 800 nits. De prestaties van deze 65 inch-TV zullen zowel filmfans als gamers in vervoering brengen (het toestel is volledig compatibel met de nieuwste generatie consoles). Ook de uitgebreide lijst functies, waaronder Google TV, een door Onkyo ontworpen luidsprekersysteem en IMAX Enhanced certificering zullen ze waarderen. Dit is weer een mooie allround winnaar van het Chinese TCL.

Lees ook onze review van de TCL 65C845

EISA GAMING TV 2023-2024

TCL 55C745
Om het potentieel van de nieuwste generatie gameconsoles en pc’s te benutten, heb je een hoogwaardig beeldscherm nodig en de 55C745 van TCL kan de uitdaging aan. Deze 55 inch-TV valt op door de gamebalk-interface en het QLED-paneel dat in staat is tot een 4K/144Hz VRR-presentatie (plus Full HD aan een bliksemsnelle 240Hz). Belangrijke functies zoals ALLM, Dolby Vision gaming en FreeSync Premium Pro zijn ook ingebouwd, zodat er geen scheuren of stotteren optreedt terwijl je geniet van scherpe en zuivere beelden met lage input-vertraging. Maar deze TV is niet alleen voor gamers. De kleurverwerking, helderheid, HDR-mogelijkheden en full-array local dimming zorgen voor dynamische filmprestaties, terwijl de Google TV-interface zorgt voor streaming apps en stembediening. Hoe je hem ook wilt gebruiken, de 55C745 biedt waar voor je geld.

EISA FAMILY TV 2023-2024

Philips 55PUS8808 (55PUS8818)
Deze 55 inch Ambilight LCD-TV van Philips heeft je woonkamer in het vizier en dat doet hij met een S-IPS-paneel dat een brede kijkhoek ondersteunt en een pittige, heldere beeldprestatie die niet wordt gehinderd door omgevingslicht. Het iconische merk positioneert de 55PUS8808 als een alleskunner op het gebied van home entertainment. Hij voldoet aan die verwachtingen dankzij zijn 2x40W audio, multi-formaat HDR-verwerking, gaming-capaciteiten en het contentrijke Google TV smart-platform. Er is zelfs DTS Play-Fi integratie, waardoor de tv deel kan uitmaken van een multiroom audiosysteem of de taak van centerkanaal op zich kan nemen in een surroundgeluid-opstelling. De elegante styling van Philips verdient ook een pluim, maar het is de beeldkwaliteit en betaalbare prijs van de 55PUS8808 die de doorslag geeft.

EISA PREMIUM OLED TV 2023-2024

Samsung 77S95C
Toonaangevende HDR-helderheid, diepe zwartniveaus en een levendig, breed kleurbereik cementeren de premium status van deze Samsung-tv. De tweede generatie Quantum Dot OLED-technologie in de 77S95C profiteert van nieuwe paneelbesturingssoftware en een verfijnd lichtpad en maakt zo onberispelijke beelden mogelijk. Hieraan gekoppeld is Samsungs verbeterde Neural Quantum Processor 4K, die helpt bij het verfijnen van beweging, helderheid, kleur en nog veel meer. Wat audio betreft zorgt een reeks luidsprekers rondom het scherm voor een meeslepende, filmische sfeer in films, tv en games. Het ontwerp van dit 77 inch-model is al even inspirerend, van de One Connect box voor een rommelvrije installatie tot de hoogwaardige afwerking van het ultraslanke frame. Op zoek naar de ultieme OLED TV? Bekijk dan deze.

Lees ook onze review van de Samsung 77S95C

EISA GIANT TV 2023-2024

TCL 98C735
Voor wie de woonkamer wil omtoveren tot een thuisbioscoop met levensechte beelden is de 98C735 van TCL het antwoord. Deze 98 inch-tv met Direct LED-achtergrondverlichting en Quantum Dot paneeltechnologie creëert kamerbrede beelden die dankzij indrukwekkende piekhelderheid en lokaal dimmen diep zwart combineren met uitstekende schaduwdetails en verbluffende hoogtepunten. HDR-films, in HDR10, HDR10+ of Dolby Vision IQ schitteren met verbluffende kleuren, terwijl een brede kijkhoek en uitstekende antireflectievermogen een bioscoopervaring voor een groot publiek garanderen. Volledige gaming-compatibiliteit voor high-end consoles en pc’s plus Google TV-integratie geven dit reusachtige scherm de status van allrounder, en dat voor een bijzonder aantrekkelijke prijs.

****Joint award with Home Theatre Audio***
EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024

Magnetar UDP800
Voor een hoogwaardige AV-ervaring gaat er nog steeds niets boven Ultra HD Blu-ray schijven, vooral wanneer je ze afspeelt met een premium speler. Magnetars UDP800 is de sterspeler die je thuisbioscoop vervolledigt. Hij combineert het afspelen van DVD, Blu-ray en Ultra HD Blu-ray met het afspelen van muziekformaten zoals DVD-Audio en SACD. Uitgebreide connectiviteit en handige gebruikersmenu’s en maken deze speler gebruiksvriendelijk, terwijl de high-end constructie past bij het prijskaartje. 4K-schijven (inclusief Dolby Vision of HDR10+) zet de UDP800 via HDMI met haarscherpe details en vloeiende kleurgradaties op het scherm, maar schakel over naar muziek via de analoge uitgangen (RCA of XLR) en de prestaties zijn even betoverend. De UDP800 is de langverwachte nieuwe koning van de schijfspelers.

***Joint award with Mobile***
EISA PORTABLE PROJECTOR 2023-2024

XGIMI MoGo 2 Pro
Deze compacte Full HD DLP-projector is een triomf van zowel helderheid als intelligente bediening. De 400 ISO Lumen uitvoer van de MoGo 2 Pro overwint zelfs omgevingslicht. De tot 120 inch grote beelden ogen rijk en natuurlijk dankzij de D65-kleurtemperatuur en het 90% bereik van het DCI-P3-kleurengamma. XGIMI’s uitstekende “Intelligent Screen Alignment” scant 10.000 gegevenspunten om de beelden automatisch recht te zetten, scherp te stellen en obstakels te ontwijken, zelfs wanneer hij vanuit een hoek moet projecteren, en allemaal zonder je show te onderbreken. Bronnen sluit je aan via HDMI en USB, en hij gebruikt Android TV 11.0 voor duizenden apps, Google Assistant en Chromecast. De stereo luidsprekerarray van de projector is ook indrukwekkend, waardoor deze projector de allround-oplossing is voor iedereen die zijn entertainment overal mee naartoe wil nemen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *