Beeld

BeoVision 14: nieuwe 4K UHD tv van Bang & Olufsen

Bang & Olufsen lanceert de BeoVision 14, een hommage aan de traditie van het Deense merk. De tv combineert een herkenbaar design met 4K UHD beeld, een goede geluidskwaliteit en behoorlijk wat aansluitingsmogelijkheden.

Lamellen?

Eigenlijk het eerste dat opvalt aan de BeoVision 14 zijn de eikenhouten lamellen aan de voorkant, die de drieweg luidspreker bedekt. Dit zorgt niet alleen voor een stukje herkenbaarheid van het merk (denk aan de BeoLab 18), maar ook voor wat warmte in het design. Een tv is vaak tenslotte gewoon een groot zwart vlak, in sommige gevallen omlijnd met een chromen lijst. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar Bang & Olufsen biedt je de mogelijkheid om ‘eens wat anders’ aan de muur te hangen. Mocht je de eikenhouten touch niet mooi vinden, is het ook mogelijk om losse textielcovers te bestellen.

,

,

 

Features

De BeoVision is verkrijgbaar met een 40 of 55 inch LED-based LCD scherm, beiden voorzien van een anti-reflectie glaspaneel. Zo’n paneel zou reduceert weerkaatsingen uit de omgeving tot 98 procent, vertelt B&O. Daarnaast is de tv uitgerust met 4K en UHD ondersteuning, maar dat mag je ook wel verwachten van een tv in deze prijsklasse.

De tv biedt overigens nog wel meer. Doordat hij gebaseerd is op Android TVÔ heb je toegang tot enorm veel handige en leuke apps – en natuurlijk veel andere online content. Bovendien is Google Cast geïntegreerd, waardoor je films, foto’s en muziek eenvoudig vanaf je mobiele apparaten naar de tv kunt streamen. Ook nieuwe formats als HEVC, waarmee je 4K content online kan streamen, worden ondersteund.

Mogelijkheden

De luidspreker die onder het scherm is geplaatst maakt het totale pakket vrij groot en dus zou je misschien denken dat de tv alleen opgehangen kan worden. Niks is echter minder waar, want Bang & Olufsen levert ook een gemotoriseerde vloerstand. Daarmee kun je de tv niet alleen neerzetten, maar je kunt hem ook nog eens in de gewenste kijkhoek draaien. Allemaal met de afstandsbediening, uiteraard.   

Voor een 40” BeoVision 14 met eikenhout en een schildersezel-stand betaal je 6.780 euro, voor een 55” versie met dezelfde features loopt de prijs op tot 8.980 euro.

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.