Beeld

Bang & Olufsen lanceert zijn eerste Ultra HD Android-tv

De opvolger van de BeoVision 10 krijgt een knap nieuw design met eikenhouten lamellen. Ook aan de binnenkant is de televisie volledig vernieuwd. Je mag uiteraard het echte B&O-geluid verwachten.

Het scherm is een Ultra HD-tv, met direct-led achtergrondverlichting. Die geven over het algemeen een betere uniformiteit dan de edge led systemen. B&O gebruikt weliswaar global dimming, dus geen lokale dimming die de achtergrondverlichting onderverdeelt in segmenten. Het toestel ondersteunt geen HDR of 3D, maar is wel voorzien van HDMI2.0 aansluitingen met HDCP2.2.

De glasplaat aan de voorzijde kreeg een anti-reflectie coating (zowel aan de binnen-als buitenkant). Om de best mogelijke beelkwaliteit te garanderen wordt elk toestel af fabriek gekalibreerd op een 10-punts grijsschaal en primaire kleuren.

Uitzonderlijke klank, dat associeer je natuurlijk met B&O. Een volledig stereo drieweg-systeem zit in beide modellen:  twee 2 inch midrange, twee ¾ inch tweeter en twee 4 inch bass driver. In de 40 inch-versie zit de bass driver in gesloten omgeving, in de 55 inch-versie zit hij in een bass-poort.  Alle speakers worden aangedreven door een  eigen 30 W klasse D versterker.

Er zit een volledig digitale surround decoder in het chassis die tot 12 audiokanalen kan aansturen dankzij B&O’s TrueImage processor. Vier Power Link (RJ45) aansluitignen zijn voorzien, waarmee je tot 8 BeoLab Power Link gebaseerde speakers kan aansluiten, of je kan kiezen voor 8 draadloze speakers met ingebouwde WiSA technologie.

De tv biedt overigens nog wel meer. Doordat hij gebaseerd is op Android TV heb je toegang tot enorm veel handige en leuke apps – en natuurlijk veel andere online content. Bovendien is Google Cast geïntegreerd, waardoor je films, foto’s en muziek eenvoudig vanaf je mobiele apparaten naar de tv kunt streamen. Ook nieuwe formats als HEVC, waarmee je 4K content online kan streamen, worden ondersteund.

De volledige specificaties en beschrijving vind je hier.

Voor een 40 inch BeoVision 14 met eikenhout en een schildersezel-stand betaal je 6.780 euro, voor een 55inch versie met dezelfde features loopt de prijs op tot 8.980 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.