Mobile

Apple Watch 2 verschijnt nog voor eind 2016

Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de Apple Watch 2 in september gepresenteerd zal worden en voorzien is van een ingebouwde GPS-chip. Hierdoor kan het nieuwe model ook gebruikt worden zonder verbonden te zijn met een iPhone: een functie die vooral door sporters met open armen zal worden ontvangen.

Om sporters nog meer tegemoet te komen zal de nieuwe Watch een waterdichte behuizing krijgen en een ingebouwde barometer hebben. Voor de echte puristen. Daarnaast zal hij beschikken over een nieuwe processor die geproduceerd zal worden door TSMC, het bedrijf dat ook de chips voor de iPhone 6 en 6 Plus ontwikkelde.

 

Onzin

 

Ondanks deze ontwikkelingen verwacht Kuo niet dat het design drastisch zal veranderen, alle nieuwe features zijn tenslotte onderhuids. De eerder ‘uitgelekte’ informatie over een ingebouwde camera en het feit dat de nieuwe Watch 20 tot 40 procent dunner zou zijn, is volgens de analist ook onzin. Hij verwacht wél dat er nog een andere versie zal uitkomen die alleen de nieuwe processor heeft en de rest achterwege laat, voor een lage prijs.

Ming-Chi Kuo wordt regelmatig de meest betrouwbare Apple analist ter wereld genoemd. Zijn voorspellingen over de iPhone 6 waren vrijwel allemaal waar, maar totdat Apple zelf iets heeft gezegd is natuurlijk niks officieel. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.