BeeldRedactie

Een Samsung tv voor iedereen met QLED en QD-OLED (ADV)

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we allemaal de terrassen, stranden en vakantiebestemmingen weer opzoeken. Maar, echte ontspanning is natuurlijk op je eigen sofa, kijkend naar je favoriete series of films, genietend van de beste sportwedstrijden of geconcentreerd ondergedompeld in een game. Met een Samsung-televisie kun je dat allemaal, in de beste kwaliteit.

Samsung heeft dit jaar weer een uitgebreid assortiment televisies naar de Benelux gebracht, met voor elk budget en elke wens of eis een perfect model. Ga je voor absolute topkwaliteit? Dan is een 8K-model in de Neo QLED line-up interessant. Wil je juist het beste van OLED? Dan is de QD-OLED-televisie in de S95B-serie een aanrader. Of heb je een kleiner budget maar wil je toch genieten van een uitstekende beeldkwaliteit op een tv vol features? Dan horen de 4K Neo QLED-modellen op je verlanglijstje te staan. En zelfs dat is nog niet alles, want aan diegenen die een televisie zoeken die als een kunstwerk aan de muur hangt, die je mee kunt nemen op vakantie of in de tuin kunt ophangen, is ook gedacht!

Neo QLED in 4K en 8K

Uitzonderlijk contrast en sublieme helderheid

De QLED-techniek is dit jaar aanwezig op een groot aantal televisies in het assortiment van Samsung, en wederom heeft Samsung de techniek weten te verbeteren. De miniLED achtergrondverlichting die Samsung vorig jaar introduceerde onder de naam Neo QLED kreeg een aantal verbeteringen. Om te beginnen is het nu mogelijk om de helderheid van de LEDs aan te sturen met 14-bits nauwkeurigheid, tegenover 12-bits vorig jaar. Meer nuances en fijnere controle dus over de lichtopbrengst. Samsung introduceert nu ook ‘Shape Adaptive Light Technology’, waarmee de vorm van de lichtstraal van de LED aangepast kan worden. Een bredere straal in heldere voorwerpen of een minder brede in donkere. Dit moet zorgen voor nog minder zichtbare ‘blooming’. Natuurlijk zorgt miniLED samen met QLED voor een zeer hoge helderheid waardoor de televisies uitermate geschikt zijn voor lichte ruimtes. Een leuke toevoeging voor de gamers; de Game Bar heeft een redesign met nieuwe features gekregen en de nieuwe Neo QLED modellen in de QN95B- en QN9xB-serie (43-inch en 50-inch) ondersteunen 4K met 144Hz voor een nog scherpere game-ervaring.

De Samsung Tizen Smart Hub is ook dit jaar aanwezig, maar in vernieuwde vorm. De 2022-modellen krijgen een nieuwe interface, die geheel schermvullend is. De nieuwe Smart Hub moet het vooral gemakkelijker maken om ons steeds uitgebreider aanbod streaming diensten te navigeren. Nieuwe content ontdekken moet veel eenvoudiger worden. Die content ontdek je overigens op een scherm dat qua design perfect in de hedendaagse interieurs past. Zo heeft Samsung onder andere het Infinity Screen geïntroduceerd, waarbij de schermranden nagenoeg verdwenen zijn. Ook zichtbare kabels horen tot het verleden met de Attachable One Connect Box, en zelfs de achterzijde van de televisie heeft een uniek visgraat motief meegekregen. Met de Slim Fit Wall Mount plaats je de tv strak tegen de wand, zodat de ruimte rond je tv ook prettig overzichtelijk blijft. De Neo QLED-modellen komen in tal van formaten, en je hebt de keuze uit tv’s met de 4K-resolutie en tv’s met de hoge 8K-resolutie.

(QD) OLED van Samsung

Betoverend beeld in donkere ruimtes

Samsung heeft zowel OLED- als QLED-televisies in het assortiment. Het OLED-model is de Samsung S95B-serie. De unieke combinatie van OLED en quantum dots zonder kleurenfilter maakt zeer rijke en intense basiskleuren (rood, groen en blauw) mogelijk. Daarmee kan de tv dan een zeer groot kleurbereik leveren, plus een hogere helderheid dan conventionele OLED-televisies. Daarnaast biedt QD-OLED diepe zwartwaarden en een hoog contrast, dit alles te zien en ervaren vanuit elke hoek en samengebracht in een slank LaserSlim design.

Ook beschikt deze Samsung OLED-televisie over de 4K-resolutie, de Neural Quantum Processor 4K en de vernieuwde Tizen Smart Hub. HDR wordt ondersteund in de vorm van HDR10, HLG én HDR10+. Ook is de nieuwste HDMI-standaard (HDMI 2.1) aanwezig en de televisie beschikt over een filter dat reflecties moet voorkomen. Op het gebied van audio heb je de beschikking over een 60 Watt 2.2.2-kanaals audiosysteem met ondersteuning voor Dolby Atmos en Q-Symphony. Natuurlijk is ook aan de gamers gedacht, met onder meer ondersteuning voor Freesync Premium Pro en 4K bij 120 frames per seconde. Kortom, een echte krachtpatser op het gebied van beeld en geluid.

Samsung The Frame

Een kunstwerk aan de muur

Ga jij liever voor een televisie die helemaal opgaat in en perfect past bij jouw interieur? Met Samsung The Frame haal je een slanke televisie in huis die als een kunstwerk aan de muur hangt. Met een moderne of juist klassieke lijst kun je het uiterlijk naar wens aanpassen en bovendien is het mogelijk kunstwerken uit de grote Samsung Art-Store collectie op tv te laten tonen. In de Art-Store collectie vind je 1.600+ kunstwerken uit musea zoals Het Louvre, Koninklijk Museum van Schone kunsten, Van Gogh Museum en Prado. Op deze manier is The Frame daadwerkelijk een schilderij of fotocanvas wanneer er geen tv gekeken wordt. Leuk detail; je kunt zelfs NFT’s op het scherm tonen! Premium design betekent echter niet dat je inlevert op beeldkwaliteit en features. Zo komen deze televisie met de 4K-resolutie, de QLED-techniek, de Samsung Tizen Hub en Object Tracking Sound met Dolby Atmos. The Frame 2022 heeft daarnaast een nieuw scherm met anti-reflectiefilm en een matte display film. Deze film heeft een lichte oppervlaktetextuur die invallend licht diffuus verspreidt. Zo heb je nog minder last van reflecties en ook vingerafdrukken blijven er nagenoeg onzichtbaar op.

Indrukwekkend geluid

Bij een indrukwekkende beeldkwaliteit hoort natuurlijk ook een indrukwekkend geluid. Samsung heeft zijn QN900B Neo QLED 8K-topmodel uitgerust met nog meer luidsprekers, met onder meer twee omhoog gerichte luidsprekers voor een Dolby Atmos-effect. Dit topmodel levert 90 watt met zijn 6.2.4-kanaals audiosysteem. OTS (Object Tracking Sound) krijgt daarnaast een heel slimme uitbreiding: ‘Human Tracking Sound’. De processor doet aan gezichtsherkenning om te bepalen waar de acteurs in het beeld staan. Samen met de informatie van de soundtrack en het uitgebreide luidsprekersysteem maakt het mogelijk dat de tv de stem accuraat in het beeld plaatst. Deze handige feature is al beschikbaar vanaf de Q70B-serie. Plaats je liever een losse soundbar bij je televisie? Dan zit je met de Q-Sympony-functie gebakken. Dit maakt namelijk perfecte samenwerking mogelijk tussen de Samsung-soundbars en -televisies.

Samsung The Freestyle

Portable Smart Projector voor op vakantie

Als je opzoek bent naar wat meer flexibiliteit en bijvoorbeeld op vakantie, bij vrienden of in de tuin naar een film of sportwedstrijd wilt kijken, dan heeft Samsung met The Freestyle een interessant product. The Freestyle is een lichtgewicht projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting in één.

Flexibiliteit is een belangrijke peiler van The Freestyle. Je kunt hem namelijk overal hangen of plaatsen om vervolgens een beeld van maximaal 100-inch op je muur te projecteren. Daarvoor hoef je niet eens per se een stopcontact te hebben, want The Freestyle werkt met externe batterypacks die USB-PD en 60W/20V output of hoger ondersteunen.

Het grote zwarte vlak aan de muur behoort met The Freestyle tot het verleden. Dat betekent overigens niet dat je qua functionaliteit en features inlevert. The Freestyle werkt namelijk precies zoals een Samsung Smart TV, inclusief toegang tot de populaire streamingdiensten en apps. Wanneer The Freestyle geen content streamt, is hij dankzij de omgevingsmodus en doorschijnende lensdop in te zetten als sfeerverlichting. Tot slot wordt The Freestyle ook nog eens geleverd met een dubbele passieve subwoofer en speakers die het geluid in 360 graden moeten verspreiden.

Wil je nog meer helderheid én een beeld tot 130-inch? Kijk dan eens naar de Samsung The Premiere-projectoren.

Samsung The Terrace

Een tv in de tuin

Voor diegenen die de tuin deze zomer niet willen verlaten is er ook een ultieme oplossing. Samsung heeft namelijk The Terrace geïntroduceerd. Dit is een televisie die speciaal ontworpen is om buiten te plaatsen, of het nu onder je overkapping of aan de buitenbar is. The Terrace is met zijn IP55-rating bestand tegen stof en spatwater, kan tegen temperaturen van -31 tot +50 graden en beschikt over een zeer hoge helderheid waardoor je ook met een lekker zonnetje erbij van de wedstrijd, de serie of de film kunt genieten. Let wel dat de tv niet vol in de zon mag hangen.

Zoals je ziet heeft Samsung dit jaar een assortiment televisies waarin voor iedereen een televisie te vinden is die perfect bij de wensen en eisen past. Voorzien van de nieuwste technieken en standaarden, innovatieve features, slimme mogelijkheden, vooruitstrevend design en de beste beeldkwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.