Geluid

Vernieuwde Sonos-app brengt je sneller bij muziek

Sonos heeft geluisterd naar de kritiekpuntjes die werden aangedragen door gebruikers van hun Controller-app. Zo werd het met de laatste update moeilijker om muziek tussen kamers over te zetten en maakte hij bij tablets niet optimaal gebruik van de schermgrootte. Ook verdwenen er een aantal kleine doch populaire opties zoals de voortgangsbalk. Update 5.3 moet al die hobbels weer helemaal glad gaan strijken.

Het geliefde ‘Kamers’-menu waarmee je muziek op verschillende plekken kunt laten horen is nu altijd toegankelijk door bovenaan het scherm van de Sonos-app te tikken. Er zijn nieuwe specifieke schermen voor tablets ontwikkeld waarmee het schakelen tussen die schermen – op zowel Android- als iOS-tablets – een stuk intuïtiever wordt. Ook op telefoons is het door te swipen nu gemakkelijker om te switchen tussen het menu en je afspeellijst.

De voortgangsbalk is nu permanent onder de albumhoes te zien en te verschuiven naar de positie vanaf waar je (opnieuw) wilt luisteren. Ook de shuffle en crossfade-functies zijn terug waar ze horen; je kunt vanaf het ‘speelt nu’-scherm eenvoudig op de info-knop drukken. De bèta-versie van Sonos 5.3 is nu op elk mobiel Android-apparaat te downloaden. De volledige release, die ook de bijgewerkte app voor iOS-apparaten bevat, is in de komende maanden beschikbaar.

Lees ook onze workshops (deel 1 en deel 2) over hoe je nog beter geluid uit je Sonos kunt halen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.