Mobile

iPhone 6 en 6 Plus leveren ongeziene recordwinst op

Nog nooit maakte een bedrijf zoveel winst als Apple momenteel doet. De afgelopen drie maanden maakte het bedrijf maar liefst achttien miljard dollar winst, wat neerkomt op zo'n 200 miljoen dollar winst per dag. En daarmee breekt het het record van olieconcern ExxonMobil, dat ooit een kwartaalwinst boekte van 15,9 miljard dollar.

In september introduceerde Apple de iPhone 6 en 6 Plus en die producten droegen enorm bij aan de recordwinst. In oktober, november en december werden er bijna 75 miljoen iPhones verkocht en dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van vorig jaar. In China nam de verkoop van iPhones toe met maar liefst 70 procent.

Met de tablet van Apple gaat het daardoor wel wat minder, want daar vond een daling plaats in de verkoop. Het bedrijf verkocht in het laatste kwartaal 21,4 miljoen iPads en dat is 22 procent minder dan een jaar eerder.

Het nieuws kwam naar buiten vlak nadat met in Amerika is begonnen aan de opnamen van een nieuwe film over Steve Jobs. Michael Fassbender (Shame) speelt de Apple-oprichter, Danny Boyle (Trainspotting) regisseert en Aaron Sorkin (The West Wing) schreef het scenario.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.