Beeld

Wuaki gaat in België en Nederland concurrentie aan met Netflix

België en Nederland krijgen er in de loop van 2015 weer een nieuwe videodienst bij. Wuaki, afkomstig uit Spanje, maar inmiddels eigendom van het Japanse e-commercebedrijf Rakuten zal later dit jaar gelanceerd worden in de Benelux. De dienst was na de introductie al erg succesvol in Spanje en is momenteel ook al beschikbaar in Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Wuaki biedt inmiddels zo'n 20.000 titels, bestaande uit films en series van Warner Bros, Sony, HBO, 20th Century Fox, BBC, Disney en lokale aanbieders. De content kan bekeken worden middels een smart-tv-app, iPad, pc en Xbox. Het verschil met Netflix zit hem vooral in de naamsbekendheid, want ook voor de content van Wuaki betaal je gewoon een vast bedrag per maand.

Eind 2014 stond de wereldwijde teller van gebruikers van Wuaki volgens de dienst op 1,85 miljoen. En dat zou een stijging zijn van 85% ten opzichte van vorig jaar. De dienst wordt in de eerste helft van 2015 gelanceerd in Ierland en Oostenrijk, in de tweede helft zijn Nederland en België aan de beurt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.