Mobile

Tweede gebogen LG-telefoon beter dan eerste

In Las Vegas lanceert LG een tweede editie van de G Flex, een smartphone met een gebogen scherm. De G Flex 2 maakt meteen meer indruk dan zijn even kromme voorganger.

Toen we vorig jaar de G Flex testten, waren we best onder de indruk. Het was een innovatief toestel, dat het aandurde de platte vorm van alle smartphones achter zich te laten en daardoor leuker werd om te hanteren. Maar er zat ook aardig wat fout: ondanks de hoge prijs, bevatte de G Flex niet de allerbeste hardware. En het 6-inch OLED-scherm was weliswaar kleur- en contrastrijk, het maakte de G Flex ook onhandelbaar groot. Bovendien was de getoonde resolutie 720p, minder dan de Full HD van andere gelijkgeprijsde en zelfs goedkopere vlaggenschepen.

De nieuwe G Flex 2 die LG in Vegas voorstelt, maakt komaf met de vele kritieken. Het scherm is verkleind naar 5,5 inch en toont toch 1.080p. Daarmee wordt het beeld veel scherper en het toestel compacter. De P-OLED-display zou ook qua kleuren en contrast niet mogen teleurstellen.

De opmerkelijke zelfhelende achterkant – kleine krassen verdwijnen automatisch na een korte tijd – wordt gelukkig behouden op de G Flex 2. 

De nieuwe kromme LG zal qua hardware niet achterblijven over andere toppers. Als processor is er gekozen voor de 2 GHz Qualcomm Snapdragon 810, een chip met acht kernen. Aangezien de Snapdragon 810 nog niet is verschenen, kan je ook concluderen dat de G Flex 2 nog niet meteen in de winkel zal verschijnen. Een prijs heeft LG ook nog niet bekendgemaakt, hopelijk is het minder dan de 749 euro van de eerste versie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.