Geluid

Top AV-receiver Denon heeft DTS:X, Atmos én Auro-3D

Denon presenteert de nieuwe AVR-X6200W AV-netwerkreceiver met de nieuwste 3D-audio- en videotechnologieën.

De AVR-X6200W is de nieuwste toevoeging aan Denon’s AVR X-serie voor 2015. De netwerkreceiver heeft 3D-geluid, Dolby Atmos-technologie, is geschikt voor surroundgeluidsformaat DTS:X en kan geüpgraded worden naar Auro-3D. Alle HDMI-ingangen zijn standaard geschikt voor de nieuwste HDMI-specificaties, inclusief Full 4K Ultra HD-ondersteuning, HDR en HDCP 2.2.

De AVR-X6200W is een negenkanaals versterker met 205 watt per kanaal met op maat gemaakte DHCT (Denon High Current Transistors). De versterker is voorzien van D.D.S.C.-HD (Dynamic Discrete Surround Circuit High Definition) van Denon met AL24 Processing Plus, ondersteund door het gebruik van hoogwaardige D/A-omzetters. Een Denon Link HD-aansluiting voor storingvrije overdracht vanaf een ondersteunde Blu-rayspeler van Denon wordt meegeleverd.

,Om de surroundbeleving een geheel nieuwe dimensie te geven, is de AVR-X6200W uitgerust met een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer, waarmee via “height speakers” of omhoog gerichte speakers met Dolby Atmos-ondersteuning een meerdimensioneel geluid kan worden geproduceerd.

Door middel van een firmware-update later dit jaar zal een nieuwe DTS:X en DTS Neural:X-upmixer worden toegevoegd, waardoor het mogelijk is de Auro-3D geluidsprocessor toe te voegen voor weer een andere 3D-geluidsbeleving (tegen betaling).

Kritische gebruikers zullen blij zijn met het geavanceerde Audyssey MultEQ XT32-programma voor kameregalisatie (geschikt voor Pro), inclusief Audyssey Dynamic Volume, Dynamic EQ, Sub EQ HT en LFC (Low Frequency Containment). Dankzij de drie HDMI-uitgangen kun je in de hoofdruimte genieten van een surroundfilm en in een andere ruimte van een apart stereoprogramma met videoweergave vanaf een andere bron.

De AVR-X6200W heeft ook ingebouwde Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om verbinding te maken met thuisnetwerken. De receiver speelt ook audiobestanden met een hoge resolutie af, zoals FLAC, AIFF en DSD.

,
Eerder dit jaar lanceerde de audiogigant ook de AVR-X3200W en AVR-X4200W 7.2-kanaals netwerk-AV-receivers. De AVR-X6200W is vanaf oktober 2015 verkrijgbaar bij geautoriseerde Denon-verkopers.

De AVR-X6200W is beschikbaar in een premium zilveren en zwarte uitvoering voor een consumentenadviesprijs van €2.299.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.