Geluid

Spotify personaliseert afspeellijsten

Veel streaming muziekdiensten (zoals Apple Music) bieden hun gebruikers op maat gemaakte afspeellijsten gebaseerd op de persoonlijke smaak van de individuele luisteraar. Ook Spotify laat hun abonnees nu gebruik maken van deze extra service.

Vanaf nu zendt Spotify gebruikers voortaan wekelijks een door hen samengestelde afspeellijst met muziek die is afgestemd op je eigen smaak. Abonnees van de muziek streamingdienst ontvangen elke maandagmorgen een nieuwe persoonlijke afspeellijst. Ze zien de lijst telkens bovenaan hun overzicht met afspeellijsten. Met telkens een nieuwe lijst kunnen gebruikers volgens Spotify nu wekelijks op een muzikale ontdekkingsreis.

Op die manier zegt Spotify zijn gebruikers muziek te willen bieden die aansluit op hun smaak, maar die ze simpelweg nog niet kennen. De muziekdienst biedt sinds mei al algemene afspeellijsten aan, gebaseerd op het moment van de dag. Ook hebben de mobiele apps van Spotify sinds kort de mogelijkheid om muziek af te spelen gebaseerd op het hardloopritme van de gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.