Beeld

Samsung introduceert Galaxy Tab S2

Samsung presenteert een nieuwe tablet: de Galaxy Tab S2. Het apparaat is met een gewicht van 389 gram een stuk lichter dan bijvoorbeeld de iPad Air 2 van Apple die 437 gram weegt. Verder heeft hij een metalen frame en een 4:3 beeldverhouding.

Ook dat laatste is opvallend, want Samsung hield voorheen voornamlijk vast aan een 16:9 beeldverhouding om zich te onderscheiden van concurrent Apple. De goedkopere Tab A was de eerste tablet van Samsung die de 4:3 beeldverhouding hanteerde. De Tab S2 heeft een Super AMOLED-beelscherm die bij het lezen van digitale content de ervaring van papier moeten geven en is uitgerust met een geoptimaliseerd schermratio dat onnodig scrollen moet voorkomen.

Het Super AMOLED-beeldscherm geeft verder 94% van de natuurlijke tinten weer voor een echter kleurbereik (Adobe RGB-kleurenstandaard). Naast gedetailleerde afbeelding-weergave beschikt de Galaxy Tab S2 over geavanceerde schermtechnologie. Adaptive Display past contrast, verzadiging en scherpte aan op basis van de toepassing, de kleurtemperatuur van het weergavekader en de omgevingsbelichting. De Reading Mode wijzigt de helderheid van het scherm om langer te kunnen lezen zonder de ogen te overbelasten.

De tablets worden geleverd met Microsoft Office Solutions. Ze kunnen documenten maken en bewerken en twee jaar lang gratis tot 100 Gb aan bestanden opslaan in de cloud via OneDrive. De S2 werkt ook met het Book Cover Keyboard – een combinatie van trackpad en toetsenbord voor onderweg – dat je er optioneel bij kunt kopen. De Galaxy Tab S2 heeft verder een Vingerafdrukscanner om je op die manier aan te melden. Met een ingebouwde beveiligingssensor kun je met de home-toets het apparaat ontgrendelen. De Smart Manager geeft instellingen, zoals batterijniveau, opslagcapaciteit en beschikbaar RAM-geheugen automatisch weer.

Ook is het mogelijk te multitasken waarbij je twee apps tegelijk kunt bekijken en uitvoeren met een Pop-Up Window; een nieuwe functie die het navigeren tussen de verschillende apps mogelijk maakt. De Galaxy Tab S2 kreeg ook een verbeterde opslagstructuur voor het terugzoeken van bestanden. De tablet zal verkrijgbaar zijn in verschillende versies: 9,7 inch en 8,0 inch versies met Wi-Fi, of Wi-Fi en LTE, verkrijgbaar in 32 GB, met MicroSD uitbreidbaar tot 128 GB. De tablet ligt vanaf augustus 2015 in de winkel. Bekijk de prijzen hieronder.

  • 8” Wi-Fi € 399
  • 8” LTE € 489
  • 9,7” Wi-Fi € 499
  • 9,7” LTE € 589

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.