Geluid

Spotify gaat in zee met Beatport

Ook Spotify onderneemt weer iets om zich te onderscheiden van concurrenten als Deezer en Apple. Ze kondigden aan in zee te gaan met muziekdienst Beatport. De elektronische muziek waar Beatport bekend om staat wordt nu geïntegreerd in Spotify.

Beatport is een streamingdienst met een groot aanbod van dancemuziek. Veel artiesten gebruiken Beatport daarnaast om exclusieve remixes op te lanceren. Naast de muziek gaan er ook video's van Beatport op Spotify verschijnen, al wil Spotify zelf de vernieuwde vorm waarin dat gaat gebeuren nog even geheim houden.

Het lijkt waarschijnlijk dat Spotify Beatport ook gaat gebruiken op de manier waarop Apple Music momenteel gebruik maakt van DJ Mag. Dat Britse muziektijdschrift beheert voor Apple onder meer een afspeellijst met enkel elektronische muziek. Verwacht wordt dat Beatport voor Spotify een soortgelijke functie gaat vervullen.

Voor de mensen die nog twijfelen over welke muziekdienst ze moeten nemen stelde onze collega's bij Hifi.nl overigens een handig schematisch overzicht samen waarop de voor- en nadelen van alle bekende spelers nog eens op een rijtje worden gezet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.