Beeld

Nieuwe Dolby Cinema-films aangekondigd

Lionsgate, Paramount, Sony en Universal hebben allemaal nieuwe filmreleases aangekondigd die voorzien worden van Dolby Atmos en Dolby Vision: Pixels, Mission: Impossible – Rogue Nation, Everest en The Hunger Games: Mockingjay – Part 2.

Nadeel is wel dat er momenteel wereldwijd nog weinig Dolby Cinema-zalen zijn, voor de dichtstbijzijnde zal je af moeten reizen naar Eindhoven in het zuiden van Nederland. Dolby zegt wel in onderhandeling te zijn met bioscoopexploitanten van over de hele wereld om dat aantal zo snel mogelijk uit te breiden. Dolby Cinema biedt een combinatie van Dolby Atmos (voor object-based surround) en Dolby Vision (een vorm van High Dynamic Range).

Filmmakers die hun films voorzien van Dolby Cinema, later ook als Atmos en HDR terug terug te vinden op de thuisreleases, werken daarvoor nauw samen met Dolby. "Ons team was heel enthousiast om met Dolby te werken aan de kleuren en sound mixing met Dolby Vision en Dolby Amos", vertelt Pixel-producer Michael Barnathan. "Pac-Man, Donkey Kong en alle andere videogame personages komen nu nog indrukwekkender en kleurrijker over."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.