Beeld

Review: Samsung BD-H6500

Deze speler oogt wat saai, een eenvoudige doos in een glossy zwart plastic. Om de vorm toch iets leuker te maken is aan de rechtervoorzijde de hoek afgerond. Je vindt daar bovenaan ook de bedieningstoetsen, helaas onverlicht. Ook achteraan is soberheid troef.

Een enkele HDMI-aansluiting, een digitaal optische uitgang en een bedrade netwerkaansluiting, voor een speler die toch bijna bovenaan in het gamma staat is dat wel erg beperkt. De USB-aansluiting vind je vooraan, achter een klepje.

 

,

Zodra je de speler start merk je onmiddellijk dat achter dat saaie uiterlijk heel wat mogelijkheden schuil gaan. Naast schijven afspelen biedt deze speler ook het heel ruime aanbod internet-apps van de Samsung Smart Hub. En natuurlijk kan je ook je eigen mediabestanden afspelen. Al die dingen staan samen op het Home-scherm dat daardoor aanvankelijk wat overdondert. Maar de interface reageert vlot en uiteindelijk vind je vrij snel je weg.

Alle instellingen zijn voorzien van een lijntje uitleg, en in veel gevallen kan je gewoon voor ‘auto’ zodat de speler zelf de beste beslissing neemt. De remote heeft aangename en handige toetsen en een duidelijke layout. Hij is alleen vrij compact zodat de afspeeltoetsen vrij klein zijn en iets te dicht bij elkaar staan.

,

De beeldkwaliteit is prima. Goede deinterlacing werkt de meeste gekartelde randen netjes weg. De speler verbergt wel de ‘zwarter dan zwart’ informatie. Dat is geen enkel probleem tijdens het kijken, maar kan het kalibreren van brightness (helderheid) op je tv iets lastiger. Laat de speler gewoon in de ‘standaard’ beeldmode staan voor het beste resultaat.

De UHD-upscaling heeft naar onze mening weinig nut. In de meest gevallen zal de scaler van je Ultra HD-televisie betere resultaten leveren. Voor de duidelijkheid, de speler speelt geen enkele UHD-content af, ook geen foto’s.

,

Je zal je niet snel vervelen met deze speler. Het aanbod apps is erg uitgebreid en bevat heel wat belangrijke video-en muziekdiensten. Met ‘Screen Mirroring’ dupliceer je het scherm van een Android-toestel via deze speler op je televisiescherm. Doe er nog een uitstekende mediaspeler bij met prima ondersteuning voor ondertitels zowel via USB als DLNA en je hebt een prima toestel.

De speler is ook te integreren in Samsungs nieuwe Multiroom omgeving. Hij gedraagt zich dan als bron. Je speelt bijvoorbeeld een cd, of luistert naar Deezer of Spotify en de klank kan je eender waar in je multiroom opstelling beluisteren.

,

De Samsung BD-H6500 is een uitstekende Blu-ray-speler. Hij is snel en heeft heel wat te bieden, en laat zich na een korte proefperiode makkelijk bedienen. De beeldkwaliteit is zonder meer goed, maar moet spelers zoals de Panasonic DMP-BDT700 wel voor laten gaan. Het beperkte nut van de Ultra HD upscaling rechtvaardigt niet de ietwat hogere prijs. Maar vermits je op het lagere model ook heel wat andere nuttige features laat liggen vinden we de deal nog ok.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.