Mobile

Oneplus introduceert smartphone

Het Chinese smartphonemerk Oneplus introduceert in augustus hun nieuwe vlaggenschip ook in de Benelux. Vanaf 11 augustus is de Oneplus 2 te verkrijgen in België en Nederland. Eerst het goedkope model waarna een iets duurder model zal volgen.

De Oneplus 2 heeft een full hd-scherm van 5,5 inch. Aan de achterkant zit kunststof en de rand is gemaakt van metaal, waarin een fysieke schuifknop met drie standen zit verwerkt. Daarmee kun je notificaties aan of uitzetten, of kiezen voor een middenweg met alleen prioriteitsnotificaties. Het toestel is voorzien van een octacore Snapdragon 810-chip. Die processor kende eerder wat problemen met oververhitting, maar volgens Oneplus zijn die problemen inmiddels verholpen.

De Oneplus 2 verschijnt in twee varianten: een goedkoper model van 339 euro met 16 GB opslag en 3 GB werkgeheugen, en een duurdere variant van 399 euro, die pas later dit jaar zal verschijnen, met 64 GB opslag en 4 GB werkgeheugen. De camera kan foto's maken in een resolutie van 13 megapixels en heeft een nieuwe sensor om ruim 30 procent meer licht op te vangen. De Oneplus 2 is een van de eerste smartphones die wordt opgeladen via usb type-c, de nieuwe usb-standaard die ook door laptops en andere elektronica zal worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.