Geluid

Apple Music op 10 miljoen gebruikers

Na de introductie van ongeveer een maand geleden zou Apple Music alweer tien miljoen abonnees hebben. Dat vertellen insiders aan de website Hits Daily Double. Apple heeft de cijfers niet vrijgegeven, maar rapporteerde ze wel al aan rechthebbenden.

Volgens bronnen binnen een aantal platenlabels zou het aantal abonnees van Apple Music binnen vier weken gestegen zijn naar tien miljoen leden. En dat zou de platenlabels naar tevredenheid stemmen. Kanttekening is wel dat het gebruik van de dienst is de eerste drie maanden gratis. En omdat de dienst pas een maand bestaat zijn er dus nog geen gebruikers die al daadwerkelijk betaald hebben.

Ter vergelijking: Spotify, de grootste concurrent van Apple Music, zegt 20 miljoen betalende abonnees te hebben plus nog eens 55 miljoen mensen die gebruik maken van de gratis versie. Overigens is Apple van plan om hun muziekdienst eind volgende maand een flinke marketing push te geven door volop te adverteren op televisie voor, tijdens en na de uitreiking van de MTV Music Awards.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.