Beeld

Netflix kondigt releasedata aan

Netflix gooide al hoge ogen met originele content op het gebied van televisieseries, maar de streamingdienst wil meer. De volgende stap zijn eigen speelfilms en daarvoor strikten ze regisseurs als onder meer Cary Fukunaga en Judd Apatow.

De film van Cary Fukunaga (Jane Eyre, True Detective) heet Beasts of No Nation (zie foto) en heeft Idris Elba (Luther, The Wire) in de hoofdrol. Beasts of No Nation gaat op 16 oktober op Netflix in première. De film gaat over Nigeriaanse kindsoldaten en zal, mede doordat Netflix hem ook op sommige plekken ook in de bioscoop uit wil brengen, mogelijk ook meedingen naar de prijzen wanneer de Oscars en Golden Globes om de hoek komen kijken.

Niet lang daarna is het de beurt aan een nieuwe komedie van Adam Sandler, die een contract met Netflix afsloot om vier films te maken voor de dienst, waarvan The Ridiculous Six de eerste zal worden. De western-spoof met rollen voor Terry Crews, Rob Schneider, Nick Nolte en Sandler zelf verschijnt op 11 december. En dat is net twee weekjes voor de bioscooprelease van Quentin Tarantino's western The Hateful Eight.

Ook voor 2016 heeft Netflix al wat films aangekondigd, hoewel we de exacte releasedata nog niet weten. Het gaat om de Crouching Tiger, Hidden Dragon sequel die de subtitel The Green Legend heeft meegekregen en gepland staat voor het eerste kwartaal van het jaar. In maart van 2016 is het vervolgens ook de beurt aan een gloednieuwe Pee Wee Herman (uiteraard gespeeld door Paul Reubens) film van Judd Apatow (Knocked Up).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.