Geluid

Apogee komt met USB-DAC Groove

Met de Groove presenteert Apogee een nieuwe high-end hoofdtelefoonversterker met DAC's die volgens het merk ver vooruit lopen op de reguliere versies die veel devices aan boord hebben. Door middel van USB sluit je hem aan op je notebook, netbook, PC of Mac.

Apogee is vooral trots op de Constant Current Drive en de Quad Sum DAC. De Constant Current Drive zendt het signaal naar je hoofdtelefoon en zorgt ervoor dat elk type qua impedantie optimaal gebruikt wordt. De Quad Sum DAC heeft vier DAC's per kanaal en moet zo het beste dynamische bereik met de laagst denkbare vervorming opleveren. Zelfs als je computer niet uit de voeten kan met 24 bit 192 kHz, dan kan de Groove het aanleveren in de vorm van een analoog signaal.

Je sluit de Groove via USB 2.0 aan op de Mac of PC; steek de stereo jackplug van je hoofdtelefoon of monitor in de uitgang van de hoofdtelefoonversterker. De bediening gaat via de knoppen voor mute en volume aan de voorzijde. Daarbij geven ekleurde LEDs geven de status en het volumeniveau aan. De stroomvoorziening van de Apogee Groove gaat via USB (Bus-powered), een extra adapter is dus niet nodig.

De Apogee Groove is met afmetingen van 9,9 x 3,0 x 1,6 centimeter makkelijk mee te nemen en op te bergen. De behuizing is van hoogwaardig aluminium en moet daarbij tegen een stootje kunnen. De Groove ligt nu in de winkel voor een adviesprijs van 422,29 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.