Geluid

LG laat curved soundbar HS8 zien

LG bracht eerder al curved televisies op de markt, ook met 4K en Oled, en nu zijn ook andere producten aan de beurt om "omgebogen" te worden. De nieuwe HS8 soundbar is speciaal ontworpen om de curved tv's van het merk te complementeren.

De HS8 is onderdeel van LG's Music Flow-lijn met multi-room producten en ondersteunt ook Google Cast, zodat gebruikers muziek van streaming devices rechtstreeks naar de soundbar kunnen zenden. Die muziek kan dan vervolgens via de soundbar weer gestreamd worden naar andere Music Flow-speakers. Mochten die speakers in dezelfde kamer staan, onstaat er volgens LG een "rijke bioscoopvervaring" wat betreft het geluid.

De HS8 is uitgerust met een 4.1-kanaals systeem. Volgens LG is de zogenaamde "sweet spot" nu uitgebreid doordat de soundbar in elk uiteinde een aparte tweeter heeft zitten. De aanwezige 'i-Sound' mode moet het type content waar je naar kijkt/luistert herkennen en zich daarop aanpassen. Er is ook ondersteuning voor 24bit/192kHz high-res audio en Bluetooth verbinding. Over de prijs en beschikbaarheid in de Benelux is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.