Geluid

Monitor Audio komt met Bronze-speakers

Monitor Audio onthulde nieuwe speaker-lijn die voortborduurt op de vernieuwing van de Platinum, Gold en Silver-series van het merk. Daarmee zal de zogenaamde Bronze-reeks volgens de fabrikant een nieuwe standaard zetten in de categorie "betaalbare luidsprekers".

De Bronze 1 is de kleinste uit de serie, maar toch ontwikkeld en gebouwd volgens de eisen van een studiomonitor. En dat moet leiden tot hoge dynamiek, brede weergaverespons, lage vervorming en een gedetailleerde weergave. De Bronze 2 breidt de kwaliteit van de 1 uit met een dieper laag, dankzij de 160 mm midden/laageenheid en HiVe basreflexpoort.

Ook de Bronze 5 slanke vloerstaande 2,5-weg luidspreker kenmerkt zich door de gedetailleerde weergave. Het vlaggenschip van de serie is de Bronze 6 vloerstaande 2,5-weg luidspreker. Dankzij de twee 165 mm laageenheden moet hij ook het allerdiepste laag met maximale dynamiek en detail weer.

Met de Bronze Centre en eventueel de Bronze FX en kun je je stereosysteem uitbreiden tot een volwaardig home cinema-systeem. De Bronze W-10 actieve sublaagluidspreker is ontworpen voor hifi-weergave (dus niet alleen voor home theater-effecten) en geeft het allerdiepste laag voor alle soorten muziek.

De Bronze 1 kan op een plank of statief worden gebruikt, maar ook aan de muur worden bevestigd met de speciale Monitor Audio universele muurbeugel. De Bronze FX heeft een 160 mm laag/middeneenheid op het voorpaneel plus een 25 mm hoogeenheid op elk van de twee schuine zijpanelen. De weergave kan worden omgeschakeld tussen ‘dipool’ (als achterluidspreker) en ‘bipool’ (als zijluidspreker in een THX Home Theater-systeem). Bij de compacte Bronze Centre wordt de 25mm hoogeenheid geflankeerd door twee 140 mm eenheden.

De Bronze Serie gebruikt de allernieuwste staalgrijze C-CAM luidsprekers, de 25 mm C-CAM hoogeenheid met gouden conus en de nieuwste wisselfilters. De luidsprekereenheden zijn ‘bolt through’ gemonteerd: met één lange bout door het achterpaneel vastgeklemd in/op het voorpaneel. Dit voorkomt resonanties in het voorpaneel en verstijft tegelijk ook de behuizing extra.

De HiVe II basreflexpoort biedt een strakker en dieper laag. De stoffen grille is onzichtbaar magnetisch bevestigd: het voorpaneel heeft dus geen storende gaten als je de luidspreker zonder gebruikt.

De Monitor Audio New Bronze Serie is vanaf augustus leverbaar in Black Oak, Rosemah, Walnut en het (nieuwe) White Ash. De verkoopprijzen zijn: Bronze 1 € 330, Bronze 2 € 430, Bronze 5 € 760, Bronze 6 € 1050, Bronze FX € 400, Bronze Centre € 230 (per stuk) en Bronze W-10 € 650 (per stuk).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.