Beeld

Eerste beelden van The Hateful Eight

Na Django Unchained heeft Quentin Tarantino de smaak te pakken en komt hij meteen met nog een western. The Hateful Eight doet denken aan een soort Reservoir Dogs maar dan in het oude westen, onder meer door het gebruik van voornamelijk één locatie en de ensemble cast met daarin ook Tim Roth en Michael Madsen.

The Hateful Eight speelt zich een aantal jaren na de Amerikaanse burgeroorlog af. Premiejager John Ruth (Kurt Russell) transporteert de veroordeelde Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) naar het plaatsje Red Rock. Onderweg stuiten ze op Marquis Warren (Samuel L. Jackson); een soldaat die inmiddels ook werkt als premiejager en Chris Mannix (Walton Goggins); een reiziger uit het zuiden die beweert dat hij de nieuwe sheriff van Red Rock is.

In verband met noodweer maakt het viertal een tussenstop bij eetgelegenheid Minnie’s Haberdashery, alwaar ze kennis maken met de tijdelijke eigenaar Bob (Demian Bichir), Oswaldo Mobray (Tim Roth); de nieuwe beul van Red Rock, cowboy Joe Gage (Michael Madsen) en legergeneraal Sanford Smithers (Bruce Dern). Vervolgens lopen de spanningen al snel hoog op en wordt duidelijk dat niet iedereen de plek levend zal verlaten…. De film heeft verder bijrollen voor onder meer Channing Tatum en Zoë Bell.

De film heeft overigens muziek van de legendarische componist Ennio Morricone – zijn eerste western-score in veertig jaar. The Hateful Eight moet begin 2016 in de bioscoop verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.