Geluid

Focal presenteert Sphear oordopjes

De Franse luidsprekerfabrikant Focal brengt een nieuwe in-ear koptelefoon op de markt. Veel mensen hebben volgens Focal klachten over het comfort dat in-ears in het algemeen geven na lange luistersessies, maar de Sphear moet daar verandering in brengen.

Focal heeft daarom ook twee jaar gewerkt aan de Sphear, om er zo zeker van te zijn dat de koptelefoon ook bij lang gebruik nog een fijne akoestische weergave biedt. Daarvoor werd een innovatief concept bedacht: memory foam tips aan het uiteinde van elke dopje moeten zich comfortabel aanpassen aan de binnenkant van je oor en ook het gewicht van de dopjes zelf moet nu beter verdeeld zijn.

Door de ronde vorm is het Focal gelukt de koptelefoon te voorzien van een iets grotere driver. Voor het mid-range is hij uitgerust met een 10.8mm transducer. De bass is nu iets meer omhoog geschroefd voor bij mobiel gebruik in ruimten met veel lawaai. De Sphear moet uit de voeten kunnen met weergave van zowel lo-res als hi-res audiobestanden. Hij ligt vanaf begin juli in de winkel voor een adviesprijs van 129 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.