Beeld

Trailer voor Steve Jobs biopic

De film kende een hobbelige aanloop, maar komt inmiddels steeds dichterbij. Bekijk Michael Fassbender als Apple-oprichter Steve Jobs in de eerste trailer voor de gelijknamige speelfilm. De prent verschijnt begin 2016 in de Belgische bioscopen.

Oorspronkelijk zou de film gemaakt worden door David Fincher (The Social Network), maar die verliet het project en werd vervangen door Danny Boyle (Trainspotting). Ook Fassbender was niet de eerste keus voor de titelrol; eerder waren Leonardo DiCaprio en Christian Bale (de eerste keus van Fincher) aan het project verbonden. De scenarist is wel nog steeds hetzelfde; het script komt namelijk van Aaron Sorkin (The West Wing, A Few Good Men).

De film richt zich op de backstage perikelen tijdens drie product-launches, eindigend met de introductie van de iMac in 1998. Naast Fassbender zijn er rollen voor Seth Rogen, die zijn stoner-persona even achterwege laat en in de huid kruipt van medeoprichter Steve Wozniak, Kate Winslet als voormalig Macintosh marketing-chef Joanna Hoffman en Jeff Daniels (die eerder met Sorkin werkte aan The Newsroom) als voormalig Apple CEO John Sculley.

De film verschijnt op 6 januari 2016 in de Belgische bioscopen en is twee weken later ook in de Nederlandse filmzalen te zien.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.