Geluid

DTS:X lanceert nog deze maand

Voor Dolby Atmos en Auro 3D zijn inmiddels al de eerste toepassingen op blu-ray aangekondigd en dus is het tijd voor DTS om zich met hun eigen surroundformat definitief in de strijd te mengen. Volgens Techradar lanceert het zogenaamde DTS:X deze maand waarna de eerste receivers die ondersteuning bieden later dit jaar verschijnen.

In de stijl van Dolby Atmos en Auro 3D voegt ook DTS:X nog een toplaag toe aan de bestaande surroundtechnologie. Net als eerder DTS-HD en Dolby TrueHD lijkt het mogelijk dat ook DTS:X en Dolby Atmos gewoon naast elkaar kunnen bestaan, waarbij wederom meerdere geluidssporen aan de soundtrack worden toegevoegd. Films ondersteunen dan beide formats en ook de harware zou met de twee concurrenten uit de voeten moeten kunnen.

De AV-receivers die nu verkrijgbaar zijn ondersteunen nog geen DTS:X, hoewel het niet is uitgesloten dat die ondersteuning wel mogelijk wordt met behulp van een toekomstige firmware update. Zo kregen sommige receivers van Onkyo al een Dolby Atmos-upgrade toen dat nieuwe format verscheen. Denon, Pioneer, Marantz en Onkyo zijn momenteel bezig met nieuwe hardware geschikt voor DTS:X en willen die dit jaar nog op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.