Beeld

House of Cards ligt al klaar in 6K

Netflix was er al vroeg bij met series in 4K beeldkwaliteit en met het nieuwe seizoen van House of Cards ging men nog een stapje verder. The Hollywood Reporter bericht dat het derde seizoen van de serie gefilmd is in 6K; een resolutie die zelfs nog niet ondersteund wordt door de allernieuwste tv's.

Hoewel weinig mensen dus nog een televisie hebben die uit de voeten kan met Ultra HD, verwacht Netflix dat veel consumenten er de komende jaren eentje zullen aanschaffen. En dan willen zij content in de hoogste kwaliteit paraat hebben. Ultra hd of 4K heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels. De 6K-kwaliteit waarin Netflix nu gefilmd heeft is echter maximaal 6144 x 3160 pixels.

De nieuwe productie in 6K werd bevestigd door Morgan Strauss, operationeel directeur van Encore; het bedrijf dat de montage en de speciale effecten voor de serie verzorgd. Vaak worden bij films in 4K de effecten vaak in de lagere 2K-kwaliteit toegevoegd zodat de te gebruiken bestanden niet te groot worden. Voor Netflix werden dit keer de effecten echter ook toegevoegd in 6K.

En dat betekent dat de nieuwe masters wel redelijk aan de grote kant zijn: 5,5 terabyte per aflevering. Hoewel de versie die door de consument gestreamd kan gaan worden vermoedelijk iets kleiner uit zal vallen, zouden kijker nog altijd een behoorlijk snelle internetverbinding nodig hebben. Voor streamen in 4K was een verbinding van rond de 20 Mbps al van harte aan te raden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.