Beeld

Bijna alle Philips-tv’s krijgen Android TV

In 2015 zullen bijna alle Philips-tv's gebruikmaken van Android TV, de gloednieuwe tv-versie van het mobiele Android-besturingssysteem. Dat maakt Philips bekend op CES, waar naar alle verwachtingen nog meer tv-bouwers Android-tv's gaan voorstellen.

Door vol in te zetten op Android TV, blijft TP Vision (licentiehouder van de Philips-naam voor tv's) op de koers die het vorig jaar inzette. Als eerste grote tv-fabrikant, bracht Philips in 2014 een aantal televisies uit die op Android vertrouwden als smart platform. Philips koos daarbij om Android – ontworpen voor mobiele toestellen met aanraakschermen – om te bouwen naar een tv-versie, een moeilijke operatie.

De nieuwe Android TV is echter door Google zelf gebouwd om een echte tv-ervaring te bieden. De interface ziet er helemaal anders uit, aangepast aan grote schermen die op een zekere afstand worden bekeken. De basis wordt gevormd door Android L, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Elke Android TV-toestel is Google Cast-compatibel, zodat je – net zoals bij een Chromecast – vanaf een mobiel toestel media kan streamen naar de televisie.

Bijna heel de Philips-lijn van 2015 zal Android draaien, incluis alle Ultra HD-toestellen, zegt Philips nu. De concrete aankondigingen van toestellen volgen vermoedelijk in de komende dagen.

Op smart tv-vlak valt er veel nieuws te rapen op CES. Het was al bekend dat Sony televisies wil uitrusten met Android, meer nieuws wordt verwacht op de persconferentie die het Japanse bedrijf vannacht (onze tijd) houdt. Ook Sharp gaat opteren voor Android.

Wie zou verwachten dat Samsung als grootste Android-telefoonbouwer te wereld deze trend zou volgen, komt evenwel bedrogen thuis. Samsung is van plan om zijn toekomstige televisies uit te rusten met een smart platform op basis van Tizen, een open besturingssysteem dat deels door Samsung zelf werd ontwikkeld en deels door andere partijen, zoals Intel. Samsung past Tizen nu al toe in enkele telefoons en wearables.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.