Beeld

Acer-projector krijgt ingebouwde Chromecast

Projectors zijn meestal niet zo 'smart' als televisies, maar door de toevoeging van een Chromecast krijgt de nieuwe H7550ST van Acer toch heel wat slimme streamingmogelijkheden. De nieuwe short throw-projector heeft ook Bluetooth aan boord voor draadloze hoofdtelefoons. De H7550ST werd door Acer voorgesteld op een pre-event bij de CES-beurs in Las Vegas. Het merk presenteerde daar ook de RevOne-mediacenterpc en de Jade S- en Liquid Z410-smartphones.

De H7550T is een short throw-projector, wat wil zeggen dat je hem vrij dicht bij een projectiescherm kan opstellen. Vanop een afstand van 1,5 meter kan hij een diagonaal tot 2,5 meter op een scherm tonen. De Full HD-projector pocht verder met een hoge helderheid van 3.000 lumen.

Uniek aan de Acer is de mogelijkheid om een Chromecast-stick onderaan in het apparaat te verwerken. Niets houdt je tegen om een Chromecast te koppelen aan een HDMI-poort van een andere projector, maar bij de H7550T kan je de stick onzichtbaar wegwerken en is er een USB-kabel voorzien voor de voeding van de Chromecast. Je kan ook opteren voor een MWA3 MHL-adapter of een Acer WirelessHD-kit.

Met een Chromecast-stick kan je ondertussen aardig wat kanten uit. Zo kan je vanaf een Android-apparaat met een recente versie van Android heel het scherm casten of de inhoud van bepaalde apps, ook op iOS. De Netflix-app voor iPhone, iPad en Android-apparaten bijvoorbeeld, laat toe om te casten. Tijdens het casten loopt de stream rechtstreeks naar de Chromecast-stick, waardoor de batterij van je mobiel toestel niet belast wordt.

Audio is meestal ook niet de sterkste kant van projectors, maar ook hier probeert Acer daar iets aan te doen. Het toestel zelf beschikt over DTS Sound en twee 10-watt luidsprekers, die je kan aanvullen met andere speakers die via de losse geluidsuitgangen worden aangesloten. De H7550T heeft ook Bluetooth aan boord, zodat je de audio draadloos kan doorsturen naar een headset of soundbar.

De Acer H7550T zou vanaf maart beschikbaar zijn, met een adviesprijs van 999 euro. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.