Geluid

Draaitafel is CES-pronkstuk van Onkyo

Het allereerste product dat Onkyo bouwde, in 1946, was een draaitafel. Zeventig jaar later keert het Japanse merk terug naar zijn roots, met de lancering van de CP-1050. Onkyo lichtte al een tipje van de sluier over de platenspeler op IFA, maar de lancering is nu officieel op CES in Las Vegas.

De nieuwe CP-1050 is een direct-drive platenspeler, met een stilering die zeker doet denken aan de hoogdagen van analoge hifi. De body is uit dikke MDF om vibraties te voorkomen, met een platter uit aluminium voor een precieze en stabiele omwenteling. 

De S-vormige toonarm uit aluminium heeft een flexibel gewichtensysteem en een headshell die past bij heel wat MM-cartridges van 5 tot 10 gram die op de markt beschikbaar zijn. Maar je hoeft niet te shoppen voor cartridges tenzij je dat wilt, want Onkyo levert de CP-1050 met MM-cartridge met een s/n-ratio van "over 60 dB" en met een wow en flutter van 0,15 procent bij 33 1/3 toeren.

De platenspeler zou vanaf eind januari op de markt komen, met een adviesprijs van 479 euro. Onkyo vervoegt daarmee de rangen van heel wat merken die vinyl herontdekken, nu dat blijkt dat er opnieuw wel wat interesse is in vinylplaten. Hoewel vinyl nog altijd een heel klein deel van de markt omvat, zit het medium wel sterk in de lift, met groeicijfers van honderd procent en meer in sommige landen, zoals het V.K.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.