Geluid

Apple onthult vernieuwde Beats mogelijk in juni

Momenteel is Apple druk bezig om het vorig jaar aangekochte Beats te bewerken tot een nieuwe streamingdienst voor muziek. De vernieuwde versie zou volgens de website 9to5mac in juni geïntroduceerd worden op de Worldwide Developers Conference van Apple. Het gaat weliswaar om een eerste beta-versie, maar die zou alvast een indicatie geven van wat we later kunnen verwachten.

Beats moet eindelijke helemaal geintegreerd worden in iTunes, wat betekent dat de dienst straks onder meer wordt uitgerust met gecureerde playlists en cloud-based bibliotheken. De website 9tot5mac claimt ook de prijs al te weten; de dienst zou 7,99 dollar per maand gaan kosten. En dat is redelijk goedkoop vergeleken met de concurrentie, want muziekstreamingdiensten als Spotify en Rdio kosten in Amerika 9,99 dollar per maand

Eerder gingen er geruchten dat het bedrijf de vernieuwde dienst zou onthullen op het evenement rondom de Apple Watch dat plaatstvindt op 9 maart, maar die datum zou toch niet gehaald gaan worden. De reden daarvoor zou zijn dat het integreren van beide teams (van Apple en van Beats) toch iets minder soepel verliep dan voor aanvang gedacht, ook omdat er een aantal belangrijke werknemers zouden zijn opgestapt.

Apple zou bij de launch ook zijn eerste Android-applicatie uit willen brengen, zodat bij beide platforms niemand benadeeld wordt door de overname. De dienst zou mogelijk gelanceerd worden met de komst van iOS 8.4 komende zomer, maar tegelijkertijd wordt er ook gefluisterd over een release met iOS 9 in de herfst.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.