Beeld

HBO krijgt losse streamingservice

HBO had al een eigen streamingservice in de vorm van HBO Go, maar die dienst was enkel een exclusieve optie voor abonnees van de betaalzender. In april komen ze met een compleet nieuwe streamingdienst genaamd HBO Now. Deze is ook verkrijgbaar voor niet-abonnees en moet de concurrentie aangaan met Netflix.

Om de mensen nog een duwtje in de rug te geven verschijnt de streamingdienst vlak na de start van het vijfde seizoen van Game of Thrones. En die extreem populaire HBO-serie zul je uiteraard niet tegenkomen in de Netflix-catalogus. De dienst verschijnt in april in de Verenigde Staten en zou daar voor gebruikers vijftien dollar in de maand gaan kosten. En daarmee zal het dan wel wat duurder zijn in vergelijking met Netflix, waar Amerikaanse gebruikers per maand negen dollar voor betalen.

HBO zou ook met Apple samen gaan werken om HBO Now beschikbaar te stellen op diens mediastreamer Apple TV. En er zouden mogelijk nog meer samenwerkingen aankomen; onder andere met streaming-platformen als Roku, Microsofts Xbox en Sony's PlayStation. HBO Go is ook al enige tijd beschikbaar op onder meer Chromecast, Android, iOS, Playstation, Xbox en smart-tv's van Samsung. Of en wanneer opvolger HBO Now buiten Amerika wordt geïntroduceerd is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.