Geluid

Teufel introduceert Cinebar 52 THX

Duitse luidspreker-fabrikant Teufel volgt hun Cinebar 51 THX op met de Cinebar 52 THX. Het systeem heeft een THX certificering voor authentiek bioscoopgeluid en is voorzien van een Dolby Virtual Speaker plus verschillende aansluitmogelijkheden voor diverse audio- en videobronnen, waaronder HDMI.

Naast de THX certificering, die een garantie geeft voor bioscoopgeluid met meer dan 100 db, heeft de Cinebar 52 nog meer features overgenomen van zijn voorganger. De 52 THX heeft een gesloten behulzing en werkt volgens het 2-kanaals principe met 2 aluminium tweeters van 25 mm doorsnede en vier 100 mm midrange drivers van gelaagd cellulose. De subwoofer heeft een 350 Watt RMS-vermogen voor nauwkeurige lage tonen tot 35 Hertz.

“Met de THX certificering garanderen we dat de soundtracks en geluidseffecten van de films precies zo klinken zoals de regisseur het geluid heeft laten masteren in de geluidsstudio”, vertelt Alexander Paul, de productmanager bij Teufel. “Met de Dolby Virtual Speaker toveren we met slechts één luidspreker een overtuigende surround weergave in de woonkamer.”

De Cinebar 52 THX is uitgerust met vier HDMI-ingangen en één HDMI 1.4b in-/uitgang. Door HDMI-Consumers Electronic Control (CEC) en Auto Return Channel worden apparaten, zoals televisies en Blu-ray spelers, die over CEC beschikken automatisch aan de soundbar gekoppeld. Met de afstandsbediening van de tv kan vervolgens het volume van de verschillende aangesloten apparaten bediend worden.

De Cinebar 52 THX heeft zes extra audio-ingangen (2x digitale coax, 2 x digitale optisch, 1 x cinch stereo, 1 x minijack 3,5mm) waarop andere apparaten als cd-spelers, tablets en gameconsoles aangesloten kunnen worden. De behuizing van de Cinebar 52 THX is gemaakt van massief aluminium. De adviesprijs in de Teufel-shop bedraagt 899 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.