Geluid

Teufel bouwt kleinere Definion-speaker

Met de Definion 5 gooide Teufel al hoge ogen. Maar wie de bijna-mansgrote speakers een beetje teveel van het goede vindt, kan nu opteren voor compactere Definion 3-luidsprekers.

Stylistisch sluit de Definion 3 helemaal aan bij de nieuwe, strakke designtaal die werd ingezet bij de lancering van de Definion 5 (lees hier de test). Ook de '3' wordt gekenmerkt door een trapeziumvormige behuizing die smaller wordt naar de achterkant.

De Definion 3 is uiteraard wat kleiner, al kan het wel op oorhoogte worden gebracht door middel van aparte stands. In tegenstelling tot de '5' – die beschikte over een tweeter met daaronder drie woofers in een aparte deel van de kast – is bij de '3' de tweeter centraal gemonteerd met een woofer boven en onder.

Met die SCA-driver is best wat aan de hand. Ze werd door Teufel zelf ontworpen en heeft een interessant design, waarbij de tweeter en een midrange-driver gecombineerd worden in één geheel.

Hoewel de Definion 3 kan ingezet worden als stereopaar, vindt Teufel ze ook geschikt als rears in een surroundopstelling waarbij een setje Definion 5's voor links en rechts zorgt, en een nieuwe Definion-centerspeaker het middelste kanaal voor z'n rekening neemt. Volgens Teufel is de S 800 SW de subwoofer die het klankplaatje compleet maakt.

Een Definion 3-set kost 1.999 euro, de statieven 400 euro. Maar tot 27 maart krijg je de statieven er nog gratis bij.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.