Beeld

Sony en Panasonic shoppen bij LG voor OLED-panelen

Alhoewel de verkoop dit jaar zeker nog niet in turbo-mode zal schieten, lijkt er toch een en ander te bewegen op OLED-vlak. Iedereen wil een stuk van de koek.

Volgens het Koreaanse ETNews, willen ook Sony en Panasonic zich nu terug op de OLED-markt begeven. Ze zouden daarvoor OLED-panelen aankopen bij LG en die dan aanvullen met hun eigen software voor beeldverbetering. De Japanse OLED-tv’s zouden mogelijk nog dit jaar de markt bereiken. Ook Chinese tv-makers (TCL, Haier, Skyworth) zouden aan de deur staan bij LG voor OLED-panelen.

In 2012 werkten Sony en Panasonic nog samen aan de ontwikkeling van OLED-tv’s en op de CES van 2013 toonden ze allebei trots een 4K OLED-tv. Beide toestellen werkten op basis van hetzelfde substraat, maar gebruikten andere OLED-materialen.  Helaas, vorig jaar werd er een punt gezet achter de samenwerking. De productiekosten bleken uiteindelijk te hoog om de stap naar commercialisatie te zetten. Het was duidelijk dat de focus op dat moment verlegd werd naar 4K lcd-tv. Maar beide bedrijven gingen wel op hun eentje verder onderzoek doen, Panasonic toonde op CES 2014 hun gebogen 4K OLED op basis van printing technologie. Ook deze zijn nog niet klaar voor massaproductie, maar 2015 wordt voorzichtig naar voor geschoven als een mogelijke datum, al lijkt ons dat persoonlijk wat optimistisch.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.