Geluid

Philips verkoopt audio-afdeling aan Gibson

Dat de audio-afdeling van Philips al even in de etalage stond, was bekend. Er is nu een koper: Gibson, de bouwer van de legendarische gitaren. Het merk is al aanwezig in audio via participaties in Teac en Onkyo.

De audio-afdeling stond al een tijdje te koop, nadat een geplande verkoop aan het Japanse Funai niet doorging. Na het falen van die deal werd de afdeling intern verzelfstandigd als Woox Innovations met hoofdkwartier in Hong Kong. Funai wou indertijd 150 miljoen euro betalen voor Woox, Gibson betaalt nu 98 miljoen euro.

Daarvoor krijg de gitaarbouwer een bedrijf in handen met een ruim portfolio aan soundbars, dockingoplossingen, hoofdtelefoons, Blu-rayspelers en accessoires. Een van de submerken van Woox is Fidelio. De Woox-producten blijven onder de Philips-label in de markt verschijnen.

Net zoals bij andere licentiedeals, zoals bij TP Vision, betaalt Gibson een bijkomende som aan Philips om die merknaam te blijven gebruiken. Het is voor Gibson niet de eerste uitstap richting audio. De gitaarbouwer is grotendeels eigenaar van het Japanse Teac en heeft ook aandelen in Onkyo.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.