Redactie

De PS4 brengt dinosauriërs tot leven in de woonkamer

Nu alle aandacht plotseling naar virtuele realiteit gaat lijkt het er soms op dat AR al op weg naar de uitgang is. Maar Sony lijkt nog met heel wat leuke ideeën te spelen op de PS4. Getuige daarvan deze twee prachtige filmpjes.

Vorig jaar liet Sony ons al The Book of Spells zien, een Augemented Reality spel in het Harry Potter universum.  De PS3 Move werd dan een toverstokje in je hand, en het bijgeleverde boek bleek vol met toverformules te staan.

Nu heeft Sony een aantal demo’s met de PS4 op YouTube gezet. In de eerste zien we hoe de PS4 camera twee AR-kaarten als een container met water herkent. Bewegingen doen het water én het eendje heen en weer klotsen, en je kan het water van de ene in de andere container gieten. Of er gewoon naast gieten natuurlijk.

Als je dat maar heel gewoontjes vond, dan stellen we de volgende demo voor.  Daarbij wordt enkel een lichtbron in real-time gevolgd en zijn de belichtingseffecten te zien op een virtuele dino. Die reageert bovendien ook op de kleur van de lichtbron. De schaduwen lijken ons niet altijd correct, maar het effect is wel erg knap.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.