Beeld

Sony 4K-laserprojector blaast je van je sokken

Sony pakt op CES uit met een verrassende projector. Ingebouwd in een lage kast zie je deze short throw projector nauwelijks staan. En dan creëert hij een 147 inch beeld, in 4K. Met lasers.

Het is leuk om verrast te worden op CES. En daar is Sony echt wel in geslaagd.  Tijdens een demo op de booth kregen we een projector te zien. Of beter gezegd, een beeld. Want de projector is eigenlijk niet te bespeuren. Hij stond namelijk verstopt in een stijlvolle, lage kast, vlak bij de projectiemuur.

Sony 4K laser projector

Het gaat om een zogenaamd 'short throw' model, dat vlakbij de projectiewand opgesteld kan worden. Dat heeft heel wat voordelen. Zo staat de projector opnieuw dicht bij de bron-apparaten, maar je kan ook niet meer door het beeld lopen of per ongeluk in de lens kijken.

Sony 4K laser projector

Maar dat is niet alles. Dit is een 4K-projector, en hij werkt met een laser-lichtbron! Volgens de specificaties levert die 2.000 lumen, en maakt hij gebruik van een Triluminos-technologie (lees de achtergrond hier) voor de kleuren. Aangezien het net als de andere Home Theater projectoren van Sony om een SXRD-projector gaat vermoeden we dat Sony een blauwe laser gebruikt als lichtbron, en dat de Quantum Dots van Triluminos instaan voor het genereren van de basiskleuren (rood, groen en blauw). De laser heeft vermoedelijk ook een veel langere levensduur dan een traditionele projectorlamp.

De projector zou ook over automatische kleurkalibratie beschikken, MotionFlow, en ondersteunt uiteraard ook 3D.

De projector leverde, bij behoorlijk wat omgevingslicht in elk geval nog een bijzonder knap beeld. En terwijl de kast tegen de muur stond kregen we toch een 140 inch beeld. Wow, indrukwekkend.

Sony 4K laser projector

Voorlopig zal de projector enkel beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, en het prijskaartje zal ergens tussen de 30.000 en 40.000 US Dollar zitten. Niet goedkoop, wel revolutionair. We hopen in elk geval dat de laser-trend voor projectie ingezet is.

Wie alle informatie wil doornemen kan hier bij Sony even een kijkje nemen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.