Beeld

Beacon is NAS met ingebouwde XBMC

Bij Lenovo denken wij eerder 'zakelijke IT', maar op CES toont het Chinese merk een fascinerende NAS voor thuisgebruik. Een fascinerend opslagapparaat, zeg je? Jawel, want de Beacon heeft een HDMI-poort en XBMC ingebouwd. 

De Beacon is niet alleen onconventioneel gevormd, het is ook als NAS een vrij apart beestje. Lenovo verkoopt het als een persoonlijke cloud-oplossing. Of vertaald naar gewone mensenpraat: het is een apparaat dat je met media (eigen of ergens online 'gevonden') vult, vanaf je pc, smartphone of tablet. 

Vooral interessant is dat Lenovo de Beacon levert met de XBMC-mediasoftware reeds geïnstalleerd. De bedoeling is niet dat je deze apparaat in je kelder verstopt – zoals bij de meeste NAS'en – maar wel dat je hem naast je tv plaatst. Via een HDMI-kabel kan je de mediacenter op de televisie tonen en media afspelen. Het bedienen doe je via een XBMC-app op je telefoon of tablet.

In de V.S. zou de Beacon 199 dollar kosten, wat zich vermoedelijk naar 200 euro zal vertalen. Het wordt verscheept met plaats voor twee harde schijven die je zelf moet voorzien.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.