Beeld

Samsung toont zijn nieuwste smart tv-remote

Hoe bedien je de vele functies van een Smart TV op een optimale, aangename manier? Het is nog steeds onderwerp van veel discussie. Net voor CES toont Samsung ons alvast zijn nieuwe remote.

De nieuwe remote combineert toetsen met een touchpad maar biedt nu ook gebaarherkenning. Ook stemherkenning blijft geïntegreerd.

Samsung Smart Control

Opvallend is uiteraard de nieuwe vorm. Samsung koos voor een ovale vorm die aangenaam in de hand moet liggen. De touchpad is ongeveer 80% kleiner geworden en zit centraal tussen de toetsen van de d-pad. Hij moet handig te bedienen zijn met de duim.

Het interessantste lijkt de nieuwe gebaarherkenning. Het is niet helemaal duidelijk of de remote daarmee een echte aanwijsfunctie krijgt (zoals de Magic Remote van LG), dan wel of hij enkel specifieke bewegingen zal herkennen. Dat laatste is in elk geval zeker. Samsung vermeldt dat je op de Movie/Drama/App pagina's van het Smart TV scherm makkelijk van een item naar het volgende kan gaan met een gebaar. Naar een andere pagina gaan, in lange lijsten bijvoorbeeld, kan dan weer door de touchpad te gebruiken.

Onderaan de remote zijn twee nieuwe toetsen te vinden. Een daarvan ('M.Screen) staat voor 'Multi-Link screen' waarmee gebruikers verschillende content tegelijk op één scherm kunnen zien. Of dat andere mogelijkheden biedt dan het klassieke Picture in Picture (PiP) is nog af te wachten.

De 'Soccer' toets activeert een beeld- en geluidsmode ideaal voor voetbal. 2014 is natuurlijk wel het jaar van een WK voetbal, maar of dat dan reden genoeg moet zijn om een toets op een remote een specifieke voetbal-functie te geven is maar de vraag.

Samsung maakte deze mooie infografiek die de evolutie van hun smart tv remotes illustreert.

Evolution of Samsung TV Remote Controls

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.