Geluid

Rega lanceert (eindelijk) futuristische draaitafel

Vinylliefhebbers op zoek naar een ultieme draaitafel, kunnen nu terecht bij Rega. Het Britse merk is eindelijk klaar om zijn überminimalistische RP10-platenspeler in de winkel te leggen. 

Het minste wat je kan zeggen, is dat de RP10 er apart uitziet. Zelfs vergeleken met designhoogstandjes van merken als Thorens of Pro-Ject is deze draaitafel zeer bijzonder. De behuizing is herleid tot een minimum, waardoor je lijkt te kijken naar een skelet van een platenspeler in plaats van een volledig apparaat. 

Over het algemeen wordt aangenomen dat een draaitafel best een massieve, zware constructie heeft om vibraties tegen te gaan. Bij de RP10 is er net naar een bescheiden en lichte maar toch rigide chassis gegrepen. In combinatie met vibratieluwe motoren zou de nieuwe Rega toch heel stabiel en resonatievrij zijn, aldus de fabrikant.

De RP10 wordt gebundeld met een handgemaakte toonarm en een custom computergestuurde voeding die de draaitafelmotor constant op exacte draaisnelheid houdt.

Wie toch liever voor een klassieke look gaat, combineert de behuizing van de R10 met een tweede behuizing die er rond past maar er amper contact mee maakt.

Het design mag minimalistisch zijn, dan is zeker niet het geval van het prijskaartje. Die is met 4.195 euro op premium-niveau. Combineer de RP10 met de Rega Apheta MC-cartridge en je tik net onder 5.000 euro af.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.