Geluid

Samsung heeft nu ook hoofdtelefoons

Hoofdtelefoons moeten ongeveer het laatste zijn wat Samsung nog niet maakt. Samen met de nieuwe Galaxy S5 stelt het Koreaanse merk nu toch drie hoofdtelefoons voor. En er volgen later nog meer, luidt het.

In de loop van maart-april brengt Samsung drie hoofdtelefoons uit: een in-earset met weinig franjes, een on-ear hoofdtelefoon met kabel en een premium-hoofdtelefoon. Die laatste zal circa 349 euro kosten en over de oren passen.

Over dit topmodel is nog niet zoveel geweten. Op de Mobile World Congress in Barcelona hebben we echter een eerste blik kunnen werpen op het riant uitgevoerde apparaat. Het middenmodel, de OG900, hebben we even uitgeprobeerd.

De OG900 heeft een vermoedelijk prijspunt van circa 200 euro. Het is een bekabelde hoofdtelefoon met een remote die ook met Android-telefoons werkt. Tijdens onze korte test zat deze futuristisch ogende on-ears hooftelefoon vrij comfortabel op ons hoofd. De oorkussen zijn behoorlijk dik, wat qua isolatie een pluspunt was. Zelfs op een zeer luidruchtige beursvloer werd omgevingsgeluid vrij goed gedempt.

,

Bij het premiummodel gaat om een hoofdtelefoon die  via Bluetooth draadloos verbindt met een smartphone (of ander apparaat) en noise-cancelling bevat.

Een vrij unieke eigenschap is de touchpad aan de achterzijde van een driverbehuizing. Met een veegbeweging over deze aanraakgevoelige oppervlakte kan je het volume regelen of muziek pauzeren.

De nieuwe hoofdtelefoons dragen de naam 'Sound' en worden door de mobiele afdeling van Samsung gebouwd. Ze werden bijna onopgemerkt in de marge van de grootse lancering van de Galaxy S5 getoond. Maar volgens productmanager Kristof Vanhuffel wil Samsung dit jaar nog meer hoofdtelefoons op de markt brengen.

De zet van Samsung is niet bepaald verrassend, want hoofdtelefoons blijven nog alijd een groeimarkt in het audiosegment en leveren aardig wat omzet. Het is eerder verbazingwekkend dat de Koreaanse gigant hoofdtelefoons zo lang links liet liggen. 

Op de Samsung-stand bespeurden we ook nog een zeer compacte Bluetooth-speaker, vergelijkbaar qua formaat met een Bose SoundLink mini (lees hier de test). Ook die komt in de komende maanden naar de markt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.