Mobile

PadFone maakt van twijfel een deugd

Op MWC zagen we de nieuwste generatie van Asus' PadFone. Het is een uniek concept, waarbij een smartphone in een grotere behuizing kan schuiven om een tablet met 10,1 inch scherm aan te drijven.

De PadFone bestaat al even. Vorig jaar stelde Asus de PadFone Infinity voor, een smartphone met een 5-inch scherm die achteraan in een 10,1-inch tablet past. Wil je mobiel zijn, dan neem je enkel de smartphone mee. Wil je thuis over een groter scherm beschikken, dan klik je de telefoon in de tablet en werkt je gewoon verder. Ook in tabletmodus heb je gewoon toegang tot de apps op je telefoon.

In Barcelona toont Asus een PadFone mini voor mensen die de Infinity te groot vonden. De mini is een compactere telefoon met een 4 inch scherm, die in een kleinere 7-inch tablet schuift. Handig is dat in gecombineerde modus de batterij van de smartphone wordt opgeladen vanaf het accu van de tablet.

De PadFone mini is bovendien ongewoon omdat het een Intel-chip bruikt, zoals wel meer Asus-telefoons en -tablets. Voor de gebruiker maakt die keuze van Asus echter weinig uit, want het draait gewoon het vertrouwde Android-besturingssysteem. Daarnaast stelt Asus op MWC de ZenFone voor, een nieuwe lijn smartphones met schermen van 4 tot 7 inch.

We hebben de PadFone mini en ZenFones even in de hand genomen op de beurs, en werden getroffen door de goede bouwkwaliteit van de toestellen, de mooie aluminium behuizing en de cleane nieuwe ZenUI-interface.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.