Geluid

Rocki belooft eindelijk te leveren

Recente mails vanuit Rocki geven aan dat het bedrijf op punt staat om de eerste exemplaren van zijn goedkope Sonos-alternatief uit te leveren. Dat is heel wat later dan aanvankelijk gezegd.

Rocki scoorde eind november veel aandacht met de belofte van een compact WiFi-streamertje dat je ook in meerdere kamers kan gebruiken. Of anders gezegd: een apparaat dat veel van de functies van een Sonos biedt, maar dan aan 49 dollar. (Lees hier het oorspronkelijk bericht)

Het bedrijf achter Rocki zocht via Kickstarter.com fondsen om de streamer te produceren. Mede dankzij de vele media-aandacht bleek dat geen probleem, want er werd bijna 4,5 maal meer opgehaald dan gevraagd. De eerste Rocki's zouden reeds in december 2013 geleverd worden.

Dat is echter niet gebeurd, volgens Rocki zelf, vanwege productieproblemen en een Chinese nieuwjaar die veel enthousiaster werd gevierd dan verwacht. In China is het nieuwjaar traditioneel een belangrijke vakantie, waarbij veel productiewerkers van de kuststreken terugkeren naar hun familie op het platteland.

Een wat groter probleem was dat Rocki vrij lang stil bleef over het uitblijven van de levering, wat ongerustheid veroorzaakte bij sommige kleine geldschieters. In de reacties op de Kickstarter-site zijn er heel wat boze klanten te bespeuren.

Een mail die over het weekend verstuurd werd naar backers van het eerste uur doet echter uitschijnen dat de eerste toestellen heel binnenkort worden geleverd. Onder meer het leveringsadres en de gewenste stekker worden via het mailtje gecontroleerd. Een concrete leveringsdatum is evenwel nog niet gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.