Mobile

Goedkopere megatelefoon bij Nokia

Telefoons met gigantische schermen ('phablets', voor de vrienden) kosten doorgaans behoorlijk wat geld. Nokia speelt nu prijsbreker, door een Windows Phone-toestel met 6 inch scherm voor minder dan 400 euro uit te brengen.

De Lumia 1320 is de betaalbare tegenhanger van de Lumia 1520, die een paar weken geleden opdook. Qua schermgrootte zijn de twee aan elkaar gewaagd, maar de behuizing van deze nieuwe phablet is iets groter. Maar uiteraard zijn er kwaliteitsverschillen, zoals je zou verwachten van een prijskloof die 300 euro bedraagt. De 1320 heeft een iets minder goede display dat 720p toont, terwijl de 1520 een mooi Full HD-resolutie op het scherm tovert.

"Minder goed" is wel relatief, want het gaat bij de 1320 nog altijd om een ClearBlack IPS-scherm. Het is bovendien een aanraakscherm dat je ook met handschoenen aan kan bedienen – altijd handig in de winter, zelfs in een flauwe.

De camera van de 1320 heeft vijf megapixel, wat meteen het tweede grote verschilpunt is met de 1520. Wel is er 4G present en de gewoonlijke uitgebreide selectie Nokia-apps, waaronder de vrij goede Here-navigatieoplossing.

Er is maar één spijtige zaak: hoewel de Lumia 1320 in andere landen in allerlei felle kleuren te koop is, zal de telefoon bij ons enkel in het zwart of wit beschikbaar zijn. Dit vanaf eind februari voor een prijs van 359 euro. 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.