Redactie

Telenet stopt met Teletenne

Toen Teletenne in juli 2012 op de markt kwam, waren de voortekenen al niet erg goed. Een beperkt zenderaanbod, tegen een relatief hoge prijs, daar zet je de markt niet mee op zijn kop.

Op 31 maart 2014 zet Telenet nu een punt achter Teletenne, vanwege te weinig belangstelling en dus te beperkt commercieel succes.

Alle Teletenne-klanten krijgen wel 140,5 euro terugbetaald. Dat is het volledige bedrag van de decoder (129 euro) en één maand abonnement (11,5 euro). De overschrijving gebeurt automatisch op het rekeningnummer waarmee je nu je Telenet-abonnement betaalt.

Je kan het lezen in onze review hier, ondanks degelijke beeldkwaliteit was een aanbod van 13 zenders wel erg mager gezien de prijs. Teletenne kon toen de vergelijking met bijvoorbeeld Digitenne in Nederland absoluut niet doorstaan.  Het leek duidelijk dat Telenet zijn bestaande kabel-aanbod niet in gevaar wilde brengen. Ondertussen is echter ook Digitenne wel duurder geworden, en KPN citeert onder andere terugvallende abonneecijfers als reden.

Wie een alternatief zoekt dat vergelijkbaar is met Teletenne kijkt best naar het satelliet-aanbod van TV Vlaanderen. Wie toch nog via DVB-T wil kijken zal vanaf 31 maart immers enkel nog de VRT-zenders ontvangen. Bij TV Vlaanderen kan je met een Basic Light abonnement van 11,9 euro naar 23 tv-zenders kijken (plus 12 radio-zenders  en meer dan 400 gratis zenders).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.